THH'ye başvurarak cayma bedeli ödememek mümkün mü?

ilakisa

Hectopat
Daha fazla  
Ben Temmuz ayında Türk Telekom 2 yıllık taahhüdümden bitmesine 8 ay kala düşük hızlı internet, sürekli kesilip gelmeyen internet, ne kadar müşteri hizmetlerini arasakta bir çözüm bulamamak sebepleriyle cayarak TurkNet'e geçiş yaptım. Bugün Türk Telekom'dan 1943 TL cayma bedeli faturası geldi. İnternette okuduğuma inanaraktan söylüyorum eğer THH'ye 1 yıldan fazla taahhütlerde ve düşük hızlı internet yüzünden caydığımızı belirtirsek cayma bedelini ödemiyormuşuz (internette böyle okudum kesin doğru mu bilmiyorum). 16 Mbps paketi vardı bende Türk Telekom'un ve zaten abone olduğumuzun ilk günden beri ben 10Mbps üstü internet alamıyordum ki sonradan bu 1Mbps-6Mbps arasına düştü ve çözüm bulamadılar. Ya THH'ye ya da CİMER'e bu olayı açıklayıp cayma bedelini ödemeyebiliyor muyum? Eğer öyle bir şey yapabiliyorsam nasıl yapabileceğime dair beni bilgilendirir misiniz? Cayma bedeli faturasının son ödeme tarihide 16 Ağustos 2024 olarak belirtilmiş yani 10 gün içerisinde bu işi çözmem gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
10 gün içinde bu iş çözülmez. O dilekçe karara bağlayacak kişinin önüne gelene kadar 1-1.5 ay geçer.

Önce cayma bedelini öde sonra buraya yazdığın gibi olayı özetleyerek THH ye dilekçeni ver. Artık gerisi onlara kalmış bir şey. Muhtemelen lehine karar çıkacaktır.

Tüketici hakem heyetine 1 yıldan uzun süreli diye başvurmayın. Evet böyle bir hak zamanında vardı, şuan değişti mi bilmiyorum ama buna istinaden hiçbir karar görmedim.

Zamanında BTK ile, tüketici hattı ile çeşitli görüşmeler yaptım ikisi de dalga geçer gibi "iki tarafta imzalarsa 1 yıldan uzun süreli sözleşmelerde cayma bedeli ödenir" dediler. Sözleşme denilen şeyin, iki tarafın imzaladığı anlaşma olduğunu anlatamadım.

Ben sizin yerinizde olsam hız testlerini, arıza kayıtlarını ve bulabildiğiniz tüm kanıtlar ile tüketici hakem heyetine ayıplı hizmet olduğunu iddia ederek başvuru yapardım.

Tüketici hakem heyetine 1 yıldan uzun süreli diye başvurmayın. Evet böyle bir hak zamanında vardı, şu an değişti mi bilmiyorum ama buna istinaden hiçbir karar görmedim.

Zamanında BTK ile, tüketici hattı ile çeşitli görüşmeler yaptım ikisi de dalga geçer gibi "iki tarafta imzalarsa 1 yıldan uzun süreli sözleşmelerde cayma bedeli ödenir" dediler. Sözleşme denilen şeyin, iki tarafın imzaladığı anlaşma olduğunu anlatamadım.

Ben sizin yerinizde olsam hız testlerini, arıza kayıtlarını ve bulabildiğiniz tüm kanıtlar ile tüketici hakem heyetine ayıplı hizmet olduğunu iddia ederek başvuru yapardım.

Peki bugün başvursam ne kadar sürede cevaplanır ya da açıklığa kavuşur olay?

10 gün içinde bu iş çözülmez. O dilekçe karara bağlayacak kişinin önüne gelene kadar 1-1.5 ay geçer.

Önce cayma bedelini öde sonra buraya yazdığın gibi olayı özetleyerek THH ye dilekçeni ver. Artık gerisi onlara kalmış bir şey. Muhtemelen lehine karar çıkacaktır.
Yani ozaman mecburen ödemek zorundayım.

Öncelikle hakem heyeti raporu hemen çıkmaz, 2-6 ay arası sürer ilçeye göre değişiklik gösterir, başvuru yaparsın fakat THH senden kanıt ister.

Hız düşümü yaşadığına dair kanıt sunman gerekiyor, türktelekoma hız düşüşü yaşadığında mail atıp talep açsaydın, 1. ay sonunda sorunun devam etmesi durumunda firmaya başvuru tarihini göstererek 1 aydır sorunum çözülmedi diyerek sözleşmeyi tek taraflı fesih edebiliyordun, fakat sen sözleşmeyi direk fesh etmişsin artık bunun için de geç.

Türknet başka operatörden geçince cayma bedelinin bir kısmını karşılıyor onun peşine düşüp en azından zararın bir kısmını karşılamaya bak.

Öncelikle hakem heyeti raporu hemen çıkmaz, 2-6 ay arası sürer ilçeye göre değişiklik gösterir, başvuru yaparsın fakat THH senden kanıt ister.

Hız düşümü yaşadığına dair kanıt sunman gerekiyor, Türk Telekom'a hız düşüşü yaşadığında mail atıp talep açsaydın, 1. ay sonunda sorunun devam etmesi durumunda firmaya başvuru tarihini göstererek 1 aydır sorunum çözülmedi diyerek sözleşmeyi tek taraflı fesih edebiliyordun, fakat sen sözleşmeyi direk fesh etmişsin artık bunun için de geç.

TurkNet başka operatörden geçince cayma bedelinin bir kısmını karşılıyor onun peşine düşüp en azından zararın bir kısmını karşılamaya bak.

Zamanında boyle bir kararım olmadığı için mail falan atmadık hiç ve telefon konuşmalarında nasıl kanıt sunabilirim o imkansız bir şey. Ama elimde bir sürü hızımın düşük olduğuna dair Speedtest screenshotları var. Onlar işe yarar herhalde?

onları sunarak firmayı arayıp başvuru yaptığını fakat hiç bir şekilde çözüm sunmadıklarını belirtebilirsin, gerisi tamamen şans. kabul edip etmemek bilir kişiye bağlı.

Peki bugün başvursam ne kadar sürede cevaplanır ya da açıklığa kavuşur olay?

Yani ozaman mecburen ödemek zorundayım.
Evet hocam ödeyin, yoksa faiz işler. THH'ye başvururkende ödediğim ücretin iadesine diye başvurun.

Hat sahibi babanızsa onun e devletinden başvuru yapmayı unutmayın.

Evet hocam ödeyin, yoksa faiz işler. THH'ye başvururkende ödediğim ücretin iadesine diye başvurun.

Hat sahibi babanızsa onun e devletinden başvuru yapmayı unutmayın.

Evet hat sahibi babam. e-Devlet'e ne yazmam gerek başvurmak için? Çok soru soruyorum hocam ama kusuruma bakmayın hiçbir şey bilmiyorum daha önce başıma gelmedi böyle bir şey.

Evet hat sahibi babam. e-Devlet'e ne yazmam gerek başvurmak için? Çok soru soruyorum hocam ama kusuruma bakmayın hiçbir şey bilmiyorum daha önce başıma gelmedi böyle bir şey.
Hocam, öncellikle benim de başıma gelmediğini sadece tavsiye verdiğimi unutmayın. İstediğiniz kadar sorabilirsiniz, bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

Başvurmak için e devlet adımlarını gösteren konular mevcut hocam, onlar daha yararlı olur.

Başvurmadan önce bütün belgelerinizi hazırlayıp tek bir PDF e dönüştürün. Bu belgeler; Arıza kayıtlarınız, arızalarda yapılan işlemler-açıklamalar, hız testleriniz, cayma bedelinin ödenmemiş, ödenmiş fotoğrafları ve ödeme yaptığınıza dair dekont olabilir.

Ayıplı hizmetten ötürü başvuracağınız için, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanundaki ayıplı hizmetleri okuyup, haklarınızı öğrenin.

İsterseniz belgeleri topladıktan sonra, tüketici hakem heyetine gidip fikir alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı