Thinkpad yavaş açılma sorunu

kcninja

Hectopat
Thinkpad E585, SSD olmasına rağmen çok yavaş açılıyor. SSD'yi test ettim hız değerleri normal. Başkası da aynı sıkıntıyı farklı modelde yaşamış ama çözüm bulamamışlar. Sanırım Thinkpad'lerin genel bir sorunu. Ek olarak Windows da geç açılıyor. 40 saniyede masaüstünde oluyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Startupta açılmasını yavaşlatan yazılım yoksa ekran kartı driverını Lenovo sitesinden kurup tekrar deneyebilirsin.
Tüm sürücüleri Lenovo'nun sitesinden indirip kurdum Windows'un açılması çok da geç değil, asıl çözmeye çalıştığım boot esnasında olan yavaşlık.

Thinkpad'lerin değil Lenovo'nun genel sorunu sanırım. Evimde 4-5 senelik thinkpad ve 2 sene önce aldığım yoga serisi notebook var. İkisi de en son çıkan driverlara sahip. Yoga'nın SSD'si değişti, Thinkpad nasıl geldiyse öyle. Yoga biraz hızlandı fakat Thinkpad kullanılmaz hale geldi artık. İlk aldığımda ikisi de saniyeler içinde açılıyordu. Artık açılmaları 1 dakikayı buluyor.

bilgisayarın bütün donanımını yazarsanız size yardımcı olacağım...
Ryzen 2500U 8 GB RAM 256 GB SSD
Önceki kullandığım laptop Lenovo V330'du. i5 8250U 128 GB SSD. 20 saniyede masaüstünde oluyordum. Thinkpad'lerin BIOS'unda bence bir sıkıntı var diğer Lenovo modellerini bilmiyorum.
Şimdi kontrol ettim SSD okuma hızında ciddi düşüş var. Lenovo'nun kendi ürettiği SSD'nin performansı çok hızlı düşüyor. İlk aldığımda okuma değeri 2000 mb/s iken şu an 900 mb/s civarı. Ama yine de bu kadar yavaş olması gerektiğini düşünmüyorum tanıdığımın hard diskli bilgisayarı yarım dakika civarında açılıyor. Bende de başlangıçta açılan çok program yok.
Lenovo logosunda kaç saniye bekletiyor?

Son düzenleme:
Garantisi hâlâ devam ediyor sizce iade sebebi olabilir mi? Alalı 6 ayı geçmedi.
Iade edebilirseniz edin derim. Lenovo'nun hiçbir ürününü almayacağım ben bir daha. Şuan elimde K5 note telefon var. Ondan da memnun değilim. Oyun performansı zaten berbat. Konuşurken ekran kapanmıyor bunu yazılımla yapmakta mümkün değil. Telefon 2 kere KVK aracılığıyla değişti. Açma tuşu her seferinde bozuluyor. Telefonla konuşurken her seferinde 10 saniye telefonu kapatmaya uğraşıyorum. Lenovo'nun hiçbir alanda rakipleri kadar başarılı olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…