Birçok parametreye bağlı. Okulda öğretilenler çok yüksek ihtimal işine yaramayacak bunu söyleyeyim. Büyük şehirlerde yaşamıyorsan staj ve iş imkanları ciddi anlamda düşecek. Bulduğun işe alınma ihtimalinin de -eğer tanıdığın yoksa- şansa bağlı olduğunu söylesem yalan olmaz. En azından benim tecrübelerime göre...
Yerinizde olsam Yapay Zeka alanına yoğunlaşırdım. Sebebi ise gelecekte bu bölümlerin hiçbiri kalmayacak. Tek kalan Yapay Zeka olacak..2026 da sınava gireceğim, özellikle yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümlerine yoğunlaştım ve araştırırken THK'nın yazılım bölümünü gördüm. Okunur mu veya iş imkanları nasıl?
Yerinizde olsam yapay zeka alanına yoğunlaşırdım. Sebebi ise gelecekte bu bölümlerin hiçbiri kalmayacak. Tek kalan yapay zeka olacak.
Bilgisayar yazılım okumayın okumayın!
Bölümde doğru düzgün akademisyen yok. Sadece 3 akademisyen var ki o akademisyenlerin hiçbir bildirisi veya makalesi yok. Dışarıdan başka akademisyenler falan eğitim vermek için geliyormuş ki onlar da farklı değil.
Top okullar disinda muhendislik okunmaz, odtu, boun, itu vs gibi.
2026 da sınava gireceğim, özellikle yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümlerine yoğunlaştım ve araştırırken THK'nın yazılım bölümünü gördüm. Okunur mu veya iş imkanları nasıl?
Yazılım sektörü için dediğin şey oldukça saçma ve yanlış. Sektörde o kadar fazla Fırat - Sakarya gibi üniversitelerden mezun yazılım mühendisi var ki, görsen şaşarsın.
Sektorun yarisi muhendis bile degil. Sosyal bolum mezunu is analisti arkadaşlar var, neyi analiz ettikleri belli degil.
Ote yandan Amazon'da calisan 200+ boun mezunu var. Kac tane Fırat mezunu var?
Mezununun akici İngilizce konusabildigi zaten 10 tane okul yoktur ulkede, muhendisligi gectim.
Bu arada thknin syllabus ini inceledim bence gayet guzel. Akademik kadro iyiyse, akici ıngilizce ogrenecek, Afgan genclerle exchange yapilmayacak ve vadedilen egitim programi kaliteli islenecekse basarili duruyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.