THK yazılım mühendisliği okunur mu?

Wreeze

Decapat
Daha fazla  
2026 da sınava gireceğim, özellikle yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümlerine yoğunlaştım ve araştırırken THK'nın yazılım bölümünü gördüm. Okunur mu veya iş imkanları nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çok parametreye bağlı. Okulda öğretilenler çok yüksek ihtimal işine yaramayacak bunu söyleyeyim. Büyük şehirlerde yaşamıyorsan staj ve iş imkanları ciddi anlamda düşecek. Bulduğun işe alınma ihtimalinin de -eğer tanıdığın yoksa- şansa bağlı olduğunu söylesem yalan olmaz. En azından benim tecrübelerime göre...

Birçok parametreye bağlı. Okulda öğretilenler çok yüksek ihtimal işine yaramayacak bunu söyleyeyim. Büyük şehirlerde yaşamıyorsan staj ve iş imkanları ciddi anlamda düşecek. Bulduğun işe alınma ihtimalinin de -eğer tanıdığın yoksa- şansa bağlı olduğunu söylesem yalan olmaz. En azından benim tecrübelerime göre...

THK'dan mezun olanların THY'de rahatlikla is bulabildigini duymustum ne kadar dogru o

2026 da sınava gireceğim, özellikle yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümlerine yoğunlaştım ve araştırırken THK'nın yazılım bölümünü gördüm. Okunur mu veya iş imkanları nasıl?
Yerinizde olsam Yapay Zeka alanına yoğunlaşırdım. Sebebi ise gelecekte bu bölümlerin hiçbiri kalmayacak. Tek kalan Yapay Zeka olacak..

Bilgisayar Yazılım Okumayın Okumayın !!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Yerinizde olsam yapay zeka alanına yoğunlaşırdım. Sebebi ise gelecekte bu bölümlerin hiçbiri kalmayacak. Tek kalan yapay zeka olacak.

Bilgisayar yazılım okumayın okumayın!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkiye'de yapay zeka mühendisliği konusunda üniversiteler çok gerideler o yüzden yazılım veya bilgisayar okuyup yapay zeka üzerinde çalışmak gibi bir hedefim var.

Bölümde doğru düzgün akademisyen yok. Sadece 3 akademisyen var ki o akademisyenlerin hiçbir bildirisi veya makalesi yok. Dışarıdan başka akademisyenler falan eğitim vermek için geliyormuş ki onlar da farklı değil.

Doğru baktığınıza emin misiniz? YÖK Akademik üzerinden baktığıma göre Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği programlarında toplam 17 akademisyen var. Birçoğu da ODTÜ-Hacettepe gibi üniversitelerden mezun. Akademik kadrosu oldukça sağlam duruyor.

Top okullar disinda muhendislik okunmaz, odtu, boun, itu vs gibi.

Yazılım sektörü için dediğin şey oldukça saçma ve yanlış. Sektörde o kadar fazla Fırat - Sakarya gibi üniversitelerden mezun yazılım mühendisi var ki, görsen şaşarsın.

Okunur görüyorum, özellikle de sıralamasına baktığımız zaman alternatifler arasında en iyi seçenek olarak gözüküyor. İngilizce olması ve büyükşehirde olması büyük avantaj. Ayrıca okul ismine de sektörde olumlu bakılacağını düşünüyorum. Sonuçta Türk Hava Kurumu ülkemiz için oldukça değerli bir kurum.

Yazılım sektörü için dediğin şey oldukça saçma ve yanlış. Sektörde o kadar fazla Fırat - Sakarya gibi üniversitelerden mezun yazılım mühendisi var ki, görsen şaşarsın.

Sektorun yarisi muhendis bile degil. Sosyal bolum mezunu is analisti arkadaslar var, neyi analiz ettikleri belli degil.

Ote yandan Amazonda calisan 200+ boun mezunu var. Kac tane Firat mezunu var?

Mezununun akici ingilizce konusabildigi zaten 10 tane okul yoktur ulkede, muhendisligi gectim.

Bu arada THK nin syllabus ini inceledim bence gayet guzel. Akademik kadro iyiyse, akici Ingilizce ogrenecek , Afgan genclerle exchange yapilmayacak ve vaadedilen egitim programi kaliteli islenecekse basarili duruyor.

Sektorun yarisi muhendis bile degil. Sosyal bolum mezunu is analisti arkadaşlar var, neyi analiz ettikleri belli degil.

Ote yandan Amazon'da calisan 200+ boun mezunu var. Kac tane Fırat mezunu var?

Mezununun akici İngilizce konusabildigi zaten 10 tane okul yoktur ulkede, muhendisligi gectim.

Bu arada thknin syllabus ini inceledim bence gayet guzel. Akademik kadro iyiyse, akici ıngilizce ogrenecek, Afgan genclerle exchange yapilmayacak ve vadedilen egitim programi kaliteli islenecekse basarili duruyor.

Peki sizce uçak teknolojisi okunur mu DGS ile de uçak bakım v.b düşünen birisi için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı