Tıbbi görüntüleme teknikeri ne kadar maaş alır?

Bulunduğu bölgeninde etkisi var aydın - Denizli gibi bir bölgede yeterli bir maaş diğer ferdiminde lisanslı olan bir sağlıkçı olduğunu düşünürsek.

Aile üyem röntgen teknisyeni emekliliğine az kaldı 9k civarı maaş alıyor.
Son zamlardan sonra konuşmamistim ama 11k-12k civarına çıkmış.
 
Son düzenleme:
@simplified.erdem parasından ziyade bunlari da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Sağlık riskleri tabi ki var, ama düşününce buna göre de çalışma saati az, ve kafa dinleme günleri falan var. Maaş olarak kesin eminim hemşirelerden fazla alıyorlar. Sağlıksal yönde ise diğer meslek gruplarına göre daha tehlikeli olsa bile, yine de hemşire doktor gibi dayak yeme olasılığı yok. Ya da mühendis gibi şantiye tehlikeleri yok. Ama korunmak çok önemli.
 
Linklere boğduğumu farkındayım ama en güncelini atmaya çalışıyorum ;)

 
Linklere boğduğumu farkındayım ama en güncelini atmaya çalışıyorum ;)

Öncelikle teşekkür ederim hocam, biraz kendimde aradım ama maalesef meslekle ilgili yeterince detay yok gibi.
 
Merhaba, radyoloji teknikerliği bölümünden mezun olmak üzereyim. Uygulamalara çıktığımızda, staj yaptığımızda birçok teknikerle konuşma fırsatı edindim. Seni aydınlatmak için bahsedeyim. KPSS'de atanması zor ancak ön lisans bir bölüme göre en çok atama att ve tgt bölümünde. Atanmanın ardından alacağın maaş o hastanenin döner sermayesine göre değişmekte. Çukurova üniversite'sinde iş yapan bir tekniker şu an ikramiyesiz 10.000 TL gibi bir ücret alıyor. Ne kadar köklü hastane o kadar fazla maaş kısacası. Bunun gibi hastaneler için de doğal olarak KPSS'de farkını koyman gerekiyor. Ancak sıradan bir devlet hastanesinde 8.000-8.500 TL alan teknikerler mevcut. Özel hastaneler için ise durum kötü. Emeğinizin karşılığını alamayacağız kadar az maaş veriyorlar 6-7 gibi. Umarım aydınlatabilmişimdir, harici sorun varsa cevaplayabilirim.
 

Geri
Yukarı