Ticari yazılımlar hangi web programlarını kullanıyor?

ibrahbas

Yoctopat
Katılım
19 Ocak 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler;

Web tabanlı ön muhasebe programları ve pazaryeri ( N11, Trendyol ) tarzı siteler de hangi web programlama kullanılır? Bu konuyu merak ediyorum sıfırdan bir ön muhasebe programı veya pazaryeri sitesi yapmayacağım ama bu konuda çalışma yapmak istiyorum. Acaba nereden başlamalıyım? Uzun zaman önce biraz çalışmıştım ama teknoloji o kadar hızlı ilerliyor. 1 ay uzak kalsanız bile her şey çok değişebiliyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sitelerde birçok teknoloji kullanılır. Ön yüzünden arka yüzüne kadar yüzlerce developer çalışıyor zaten. Sadece sitenin programlanmasıyla da bitmiyor iş, bunun bir de güvenlik tarafı var. Orada da çalışan yüzlerce kişi var ki buna rağmen arada sorunlar yaşandığını çok yakından görüyoruz. (Bkn:Yemeksepeti)

Başlangıç için sana tavsiyem HTML ve CSS olacaktır. Bu diller, programlama dili olmadığı için zor ve yorucu da gelmeyeceklerdir. Bu dillerle bir tasarımı koda dökebilirsin fakat dinamik hale getiremezsin. Dinamikleştirmek için JavaScript'e ihtiyacın vardır.
 
Teşekkürler tavsiyeniz için ancak ben merak ettim mesela bir ticari yazılım için HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL yeterli oluyor mu acaba bunu merak ettim.
 
Teşekkürler tavsiyeniz için ancak ben merak ettim mesela bir ticari yazılım için HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL yeterli oluyor mu acaba? Bunu merak ettim.
Hayır. Birçok teknolojiyi içinde barındırdıklarını söylemiştim. Bunlar temel olarak var olan diller zaten. Bunların yanında birçok teknoloji ve kütüphane, API, framework gibi şeyler işin içine giriyor. Sadece bunlarla da kalmayıp bu işin güvenlik tarafının da var olduğunu unutmamak lazım.

Ayrıca bu uygulamalar tek siteden de ibaret değiller. Mobil app olarak da hizmet veriyorlar. Bunları da işin içine kattığımız zaman aslında ne kadar dallara ayrıldığını görebiliyoruz.

Başlangıç için saydığınız şeylerle ilerlemeniz size katkı sağlar ama bu tür büyük projeler saydıklarınızın ötesindeler. Temel olarak saydıklarınızı da içeriyorlar.
 
Bu tarz işler başlangıçta bilinmez, o saydığın şirketlerde de direkt bu kadar teknolojiyle başladıklarını düşünmüyorum işe. Bütün büyük şirketler monolit bir yapıda başlayıp tek teknoloji kullanarak ilerliyorlar başlarda. Buna Youtube bile dahil.

İlerledikçe ve şirket büyüdükçe stack'lerine başka teknolojiler ekliyorlar. Fakat bir junior developer'ın bu başlangıç teknolojisini seçmesi pek doğru değil. Şuan elindekilerle bir şeyler yapmaya başlarsan ileride nelerin eksik olduğunu kendi gözünle görürsün.

İnsanlar böyle soruları binlerce dolara "danışmanlık hizmeti" adı altında cevaplıyor. O yüzden burada bunun cevabını zaten bulamazsın.

Fakat kendin tecrübe edebilirsin. Tıpkı bu soruyu cevaplayan adamların yaptığı gibi.
 
İnsanlar böyle soruları binlerce dolara "danışmanlık hizmeti" adı altında cevaplıyor. O yüzden burada bunun cevabını zaten bulamazsın.
Aynen öyle. Bu tür kapsamlı sorular, forumda yazıyla konuşulacak bir alan değiller. Danışmanlar var onları kullanabilir arkadaş. Burada bizim aktaracaklarımız sadece onun kafasında bir şeyler canlandırmaya yarar o da yaradığı kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı