Tidal Türkiye'den çekiliyor

  • Konuyu başlatan TheAny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 16B
Spotify gibi bir müzik yayın servisi olan Tidal Türkiye'den çekiliyor. Kullanıcılarına bir mail ile Türkiye'den çekildiğini bildiren Tidal, 14.10.2021 tarihinde erişimi Türk kullanıcılara kapatacak.

1633709743227.png


Üstteki metnin ilk satırının çevirisi;

Merhaba,

14/10/2021 tarihinde Tidal servisini Türkiye'de vermeyi bırakacak. Bu tarihten itibaren, Türkiye'de bulunan kullanıcılar Tidal'a erişemeyecekler.

Alttaki satır iadeyle ilgili.
Firma neden çekildiğiyle ilgili bir şey belirtmedi.
Tidal'in bu hareketindeki sebebinin ben yeterli sayıda kullanıcıya ulaşamaması olduğunu düşünüyorum. Kayıpsız ses kalitesiyle müzik dinleme imkanı sağlayan bir servisti. Ancak yetersiz reklam ve görece kısıtlı müzik kütüphanesi sebebiyle Türkiye'de yeterince kullanıcıya ulaşamadı. Bu durumda Türkiye'den geri çekilmesiyle sonuçlanmış olabilir.
 
Son düzenleme:
Tidal'ı yıllarca severek kullandım. Master ses paketi üyeliğim bile vardı. Bir süre sonra ben de istediğim müzikleri bulamadığım için kullanmayı bırakmıştım. Daha doğrusu Spotify aile üyeliğim de vardı ve ikisine bir ücret ödemek beni zorluyordu. Kötü olmuş çekilmeleri. Ama kazanç sağlayamıyorlarsa sonuna kadar haklılar.
 
Hiçbir yerde reklam vermemişler, kendi hataları. Bu şekilde nasıl kullanıcı gelsin?.. Spotify'ın bir dönem televizyonlar da bile her gün reklamı oluyordu.
 
Biz Amazon Music gelecek diye beklerken, kullanabildiğimiz tek Hi-Fi platform da gitti. Sebep ise şirketin Türkiye'de ofis açmak istememesi. Bildiğim kadarıyla vergiye tabii tutulabilmesi için burada bir kayıt ve ofis açılması gerekiyordu. Ancak bunu reddetmişti. Yaklaşık 8 ay önce bir ara erişim engellenmişti. Hatta yukarıda anlattığım mevzudan dolayı olmuştu. Sanırım ek süre verilmişti. Şirket de bunu mantıklı bulmadı kanımca.
Apple müzik de Hİ-Fİ ses kalitesine sahip. Arşivi Tidal'a göre çok daha geniş.
Tidal konusunda biraz bilgisizlik var, yüksek ses kalitesi bütün bir arşiv için geçerli değil atıyorum Lana Del Rey'in Paradise albümünün yüksek ses kaliteli versiyonu yok.

Üzdü çünkü Spotify kullanmak istemiyorum ama yüksek kalite sese para ver, iyi bir kulaklık için ciddi bir para ver bunlar pek bize göre şeyler değil. Yapan elbette vardır fakat genelde bizde müzik olsun çamurdan olsun anlayışı var, kaliteyle pek işi yok çoğunluğun. Spotify şarkıları 56kbps olarak sunsa yine aynı sayıda abone bulur böyle şeylere dikkat eden az.
Apple müzik kullanabilirsin. Hi-Fi ses kalitesi sunuyor.
 
Sağol bugün yine bu sitede gördüğüm konu sayesinde Tidal deneme süresini sonlandırıp Apple Music deneme süresine abone oldum. Güzel şimdilik.
Apple müzik de bazı müziklerin sonunda "E" işareti oluyor. Küfürlü şarkıları bir nevi göstermiyor. Bunu kapatmak için ayarlardan kısıtlamayı kaldırmayı unutmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı