Tiklerden nasıl kurtulunur?

585599

Decapat
Bazen surekli konsurken elimi burnuma atip kasiyorum bundan nasıl kurtulabilirim?

Bir tiki yenmek için en etkili ve kısa yol o tiki yapmamaya çalışmaktır. Biliyorum çok zor ancak acı çekmeden bu tikten kolay kolay kurtulamazsınız. Üstüne gittiğiniz şeyden başarılı olursunuz unutmayın.

Benim de buna benzer tikim vardı, sürekli burnumdaki kıkırdağı kıtlatıyordum. Kendimi zorla engel oldum, ama gerçekten zorla irade ile engel oldum. Şu an yapmıyorum.

Ne kadar sürede. Ve ben bunu yaptgimin cogu zaman farkina varmiyorum.

Ne kadar sürede. Ve ben bunu yaptgimin cogu zaman farkina varmiyorum.
Benim de birkaç huyum vardı. Birkaç ay hiç yapmamaya çalıştım ve ilk 2 haftadan sonra tike karşı istek azaldı. Sonrasında ise daha da azalarak yok oldu. İlk başlarda çok sinirlenirsiniz ve rahatsız olursunuz ancak geçmesine değer.

...Ve ben bunu yaptigimin cogu zaman farkina varmiyorum.
Sanırım ilk iş: farkına varmaya çalışmak. Nitekim farkına varırsanız, fark ettiğiniz anda müdahele edebilir olursunuz.

Benim de 14 yaşlarımda tırnak yeme huyum vardı ve farkında olmuyordum. Yaptığım ilk iş: kendimi bunu yaparken yakalamayı başarmaktı. Ardından elimi usulca aşağı indiriyordum : ) Birkaç haftada kurtulduğumu hatırlıyorum.

Fark ediyorum ki tiklerinden kurtulan herkesin yolu ve zamanı aynı. Yol: engel olmak, Zaman minimum 2 hafta.

Fark ediyorum ki tiklerinden kurtulan herkesin yolu ve zamanı aynı. Yol: engel olmak, Zaman minimum 2 hafta.
Aynen. İster bir alışkanlık edinmek, isterse bırakmak olsun: en azı 2-3 hafta sürüyor. Beynimizin irademize teslim olması için: sürekli olarak kararlılığımızı ortaya koymamız gerekiyor. Ve bu, en az dediğiniz sürede oluyor. Çocukluktan kalma, yıllanmış alışkanlıklar ise daha uzun olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…