TikTok, Reels ve Shorts uygulamalarının kaldırılması gerek

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Hangi hükümet olursa olsun böyle bir karar alırsa sonuna kadar desteklerim. Bu üç oluşum da aşırı zararlı. Dikkat eksikliği yani odak problemlerini aşırı şekilde bozuyor. Nedeni ise çok basit. Sana kısa kısa videolarda birçok şeyi sunduğu için artık beynin otomatikman uzun ve odak gerektiren işleri gereksiz bulmaya başlıyor ve bunlardan sıkılıyorsun. Eskiden oturur bir diziyi ya da filmi sıkılmadan izlerken artık sıkıldığımı fark ettim. Genel olarak dikkat eksikliğine zaten sahibim çocukluktan beri ama son zamanlarda çok daha fazla arttı.

Ben şahsen yakın zamanda silmeyi düşünüyorum hepsini. Hala silemedim. Bazen ciddi şekilde bir bağımlı gibi Reels TikTok izlemeye ihtiyaç duyuyorum. Yeni nesilin büyük problemi olacak bu durum ilerde.

Hangi hükümet olursa olsun böyle bir karar alırsa sonuna kadar desteklerim. Bu üç oluşum da aşırı zararlı. Dikkat eksikliği yani odak problemlerini aşırı şekilde bozuyor. Nedeni ise çok basit. Sana kısa kısa videolarda birçok şeyi sunduğu için artık beynin otomatikman uzun ve odak gerektiren işleri gereksiz bulmaya başlıyor ve bunlardan sıkılıyorsun. Eskiden oturur bir diziyi ya da filmi sıkılmadan izlerken artık sıkıldığımı fark ettim. Genel olarak dikkat eksikliğine zaten sahibim çocukluktan beri ama son zamanlarda çok daha fazla arttı.

Ben şahsen yakın zamanda silmeyi düşünüyorum hepsini. Hala silemedim. Bazen ciddi şekilde bir bağımlı gibi Reels TikTok izlemeye ihtiyaç duyuyorum. Yeni nesilin büyük problemi olacak bu durum ilerde.
Yasakla hiç bir şey çözülmez. Arz-talep meselesi.

Ben şahsen yakın zamanda silmeyi düşünüyorum hepsini. Hala silemedim. Bazen ciddi şekilde bir bağımlı gibi Reels TikTok izlemeye ihtiyaç duyuyorum. Yeni nesilin büyük problemi olacak bu durum ileride.

Kardeşim tamam anladık kötü bir şey de sana ne bundan, "Ahmet abi" izlemek istiyorsa izler sen buna karışamazsın.

Hocam ben de yasaklanmasını sonuna kadar desteklerim ama şöyle bir durum var:
En basitinden mesela bir adam vardı. Çıplak bir şekilde zeytin havuzuna girip zeytin dolduruyorsun. Devlet bunu bu uygulamalar sayesinde fark etti. Falat eğer denetimler sık olsabu uygulamalara gerek kalmaz ve yasaklanmasını şiddetle öneririm.

Bir şeyi yasaklamanız genelde o şeyin kullanımını arttırarak kararın ters tepmesine neden olur. Yasaklar kalıcı çözüm değildir ve bir işe yaramayacaklardır.

Her ne kadar düşüncelerinize hak versem de ortalama dikkat süresini azaltan tonla etken var. O dizi izlediğiniz televizyonun reklam aralarını ben TikTok'tan çok farklı görmüyorum.

.. ve hayır, TikTok kullanmadım. Kullanmayı da düşünmüyorum.

Her şey ne izlediğine bağlı. Gidip de TT ve İnsta'dan karı kız izlersen tabi odak kaybın olur. Bilgilendirici içerik sunan, seni eğlendiren hesap ve kanallar da mevcut. Eğer izlemek istemiyorsan cihazından uygulamaları kaldırabilirsiniz.👍🏿

Bir şeyi yasaklamanız genelde o şeyin kullanımını arttırarak kararın ters tepmesine neden olur? Yasaklar kalıcı çözüm değildir ve bir işe yaramayacaklardır.

Her ne kadar düşüncelerinize hak versem de ortalama dikkat süresini azaltan tonla etken var. O dizi izlediğiniz televizyonun reklam aralarını ben TikTok'tan çok farklı görmüyorum.

Ve hayır, TikTok kullanmadım. Kullanmayı da düşünmüyorum.

TikTok ile TV reklamları arasında dağlar kadar fark var. Ben hiç TV reklamını saatlerce izleyen tipler görmedim. Ama TikTok Reels vs otobüste ortamda arkadaşlarıyla buluştuklarında bile saatlerce izleyen kişiler görüyorum. Dopamin bağımlılığı bu. Çok zararlı bir şey aslında. Yukarıdaki arkadaş yasakla hiçbir şey çözülmez arz talep meselesi demiş liberalleri ciddiye almadığım için cevap vermedim

Yakın zamanda instagramı sildim arada webden mesaj için giriyorum. Silinmesini desteklemem ama çok zarar veriyor kullananda kaldırmalı bence.

Her şey ne izlediğine bağlı. Gidip de TT ve Instagram'dan karı kız izlersen tabii odak kaybın olur. Bilgilendirici içerik sunan, seni eğlendiren hesap ve kanallar da mevcut. Eğer izlemek istemiyorsan cihazından uygulamaları kaldırabilirsiniz.👍🏿

Birader kişisel konuştuğumu nereden çıkardın ki? Ben izlemek istemesem silerim ama toplumun genel yapısına vereceği zarardan bahsediyorum burada. İnsanlar günün 6 saatini saçma sapan videoları bağımlı gibi kaydırarak izlemekle geçiriyor. Ciddi bir bağımlılık aslında bu. Kimse farkında değil. Zararları hemen görülmediği için genelde bu tarz şeyler önemsenmez. Böyle belirtenlere de laf ederler sen yapma kardeşim sana ne diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı