Timur, Türk müydü?

Hayır. O olayı anlatayım sana: Timur'un torunları Timur vefat ettikten sonra 1414 yılında sahte şecere ile Timur'un babasını cengiz Han'a, annesini de Hz. Ali'nin soyuna bağlıyor. Yani sahte bir şecere ve yalan.

Timur'u bayağı seviyorsunuz galiba.
 
Dünyanın en büyük fatihi Emir Timur değil, fetih senin düşündüğün gibi işlemiyor. Adam arkasına bakmadan her yeri yakıp yıkarak ele geçirdiğini sanıyor.
Kanka kahvehaneden tarih öğrenirsen yakıp yıktı derler. Kahvehanen de sana sadece yakıp yıktı derler ama neden yaptığını söylemezler mesela Sivas'ta Timur'un yaklaşık 4k kişiyi öldürdü derler ama aslında Sivas ile Timur kan dökülmeyeceğine dair antlaşma yapıyor. Sivasta'ki bu 4k ermeni sipahi Timur'un askerlerine karşı halaa antlaşmaya rağmen mücadele ediyor Timur ise bunları gömüyor ve şehre zarar vermiyor. Olayların arka planını araştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Timur Moğoldur. Türk olması için uğraşanları da anlamıyorum. Her yeri yakıp yıkan adamını Türk olması iyi bir şey değil. Timur Türk yerlerde yaşadığı için Türk sanılır ancak kökeni Cengiz Hana dayanır.
Hayır değildir. Hatta, Cengiz Han'ın soyundan gelmediği için "Han" ünvanını kullanmak yerine "Emir" ünvanını kullanmıştır.
 
İlk cevabım kulaktan dolma bilgilerle Moğol kökenli bir Türk olmuştu ama şimdi tartışmaya kapalı şekilde Özbekistan türklerinin atasıdır diyorum.
 

Geri
Yukarı