Tıp bırakıp mühendislik için hazırlanmak mantıklı mı?

Korkmakta haklısın tabii etrafında saçma sapan bir alay tip seni harcamış biraz. Gazi tabii ki o dediğin yerlerle yarışamaz ama Ankara civarı bir yere kapağı atıp çalışabilirsin. Benim tavsiyem tıpa bir sene şans ver. Eğer yurt dışı hedefin yoksa okuyacağın mühendilik de bir şeye yaramaz. Hayal ettiğin yerlere gelmen çok zor. Tıpta her türlü paranı kazanır insan gibi yaşarsın.

Tıp yazmaya biraz da bu durum için ikna olmuştum. İş bulma ve para sıkıntısı yok.

Hocam sektörü biliyor musunuz? Teklif edilen maaşlar şaka gibi pek çok kurumda.
Araba kısmından elektrik mühendisliği istiyor diye çıkardım. Ablam mezun olduktan 1 sene sonra Siemens'te işe girdi. Arkadaştan çok daha kötü bir sıralama yapmıştı. Tıp eğer çok kalpten yapılmayacaksa çekilebilecek bir bölüm değil.

Araba kısmından elektrik mühendisliği istiyor diye çıkardım. Ablam mezun olduktan 1 sene sonra Siemens'te işe girdi. Arkadaştan çok daha kötü bir sıralama yapmıştı. Tıp eğer çok kalpten yapılmayacaksa çekilebilecek bir bölüm değil.
Kendin demişsin 1 sene sonra diye ayrıca siemens falan da inanılmaz maaşlar vermiyor max 30-35 ile başlatıyorlar İstanbulda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı