Bu sene tıp kazandım. Çocukluğumdan beri hep mühendis olmak istiyordum. Sınav kötü geçerse tıp yazma fikri vardı aklımda. Sınav iyi geçmedi tıp yazdım. Mutsuz değilim aslında. Ama mühendis olacağım hayallerini düşünüyorum açıkçası biraz pişmanlık duyuyorum tıp yazdığım için. Aile baskısı + çevremdeki insanlar herkes tıp yazmam için uğraştılar. Bu sene AYT diğer senelere göre biraz zordu. Çevre baskısı ile tekrar girmeye cesaretim kırıldı. Tercihler açıklanalı oldu biraz ama hala mühendislik fikrimi baskılayıp önüme bakamıyorum. Tıp okurken bir yandan mühendislik kitapları okuyarak bu duyguyu baskılamayı düşünüyorum ama nereye kadar. Sizce nasıl bir yol izlemem lazım. 2 yıl bir şekilde idare edip tekrar mı denesem diye düşünüyorum.
Hocam ben bu sene hazırlanıyorum sınava hayalim hep bilgisayar mühendisliği okumaktı ve bunun için çalışıyorum bence insanların ne dediği umrunuzda olmasın zaten bu sene 18.5 k yaptıysanız gayet iyi bir seviyedesiniz demektir bunu 1 sene daha sürdürüp istediğiniz okulda istediğiniz bölümde okuyun çünkü istemediğiniz bir meslekte ömrünüzü çürütmektense en azından denedim dersiniz.