Tıp bırakıp mühendislik için hazırlanmak mantıklı mı?

Bu sene tıp kazandım. Çocukluğumdan beri hep mühendis olmak istiyordum. Sınav kötü geçerse tıp yazma fikri vardı aklımda. Sınav iyi geçmedi tıp yazdım. Mutsuz değilim aslında. Ama mühendis olacağım hayallerini düşünüyorum açıkçası biraz pişmanlık duyuyorum tıp yazdığım için. Aile baskısı + çevremdeki insanlar herkes tıp yazmam için uğraştılar. Bu sene AYT diğer senelere göre biraz zordu. Çevre baskısı ile tekrar girmeye cesaretim kırıldı. Tercihler açıklanalı oldu biraz ama hala mühendislik fikrimi baskılayıp önüme bakamıyorum. Tıp okurken bir yandan mühendislik kitapları okuyarak bu duyguyu baskılamayı düşünüyorum ama nereye kadar. Sizce nasıl bir yol izlemem lazım. 2 yıl bir şekilde idare edip tekrar mı denesem diye düşünüyorum.

Tıp için değil hangi meslek olursa olsun önündeki 50+- yılı istemediğin mesleği yaparak geçirmek saçma bir şey. Bir kere geliyorsun hayata. Sevdiğin işi yap. Ayrıca hocam tıp jazanacak sıralama yapıp nasıl mühendislik kazanamadınız? Çok üst bir yer mi istiyordunuz?

ODTÜ İTÜ gibi yerler istemiştim ama olmadı maalesef. 18.5k sıralama yatpım rehber hocalarımla görüştüğümde iyi iş bulamazsın dedi. Tek rehber hocam değil çevremdeki insanlar da öyle dedi.

Bu kadar hevesi olan birine söylenecek tek söz var. Tersini söyleyen gitsin sürüye katılsın ve hayatını ye-iç-çıkar üçgeninde geçirsin.

Bu sene tıp kazandım. Çocukluğumdan beri hep mühendis olmak istiyordum. Sınav kötü geçerse tıp yazma fikri vardı aklımda. Sınav iyi geçmedi tıp yazdım. Mutsuz değilim aslında. Ama mühendis olacağım hayallerini düşünüyorum açıkçası biraz pişmanlık duyuyorum tıp yazdığım için. Aile baskısı + çevremdeki insanlar herkes tıp yazmam için uğraştılar. Bu sene AYT diğer senelere göre biraz zordu. Çevre baskısı ile tekrar girmeye cesaretim kırıldı. Tercihler açıklanalı oldu biraz ama hala mühendislik fikrimi baskılayıp önüme bakamıyorum. Tıp okurken bir yandan mühendislik kitapları okuyarak bu duyguyu baskılamayı düşünüyorum ama nereye kadar. Sizce nasıl bir yol izlemem lazım. 2 yıl bir şekilde idare edip tekrar mı denesem diye düşünüyorum.
Aynı sıralamda gitmek istediğin yerler yok mu? Puanının altındaki yerlere yatay geçiş yapabilirsin.

ODTÜ İTÜ gibi yerler istemiştim ama olmadı maalesef. 18.5k sıralama yatpım rehber hocalarımla görüştüğümde iyi iş bulamazsın dedi. Tek rehber hocam değil çevremdeki insanlar da öyle dedi.
Hocam işi bulurdun o mesele değil de niye kendisi 500k yapmış adamların fikirlerine bu kadar önem veriyorsunuz.

18,5k ile gittiğiniz mühendislik bölümünde iş bulunur. Rehberlik hocası abartmış. Önüne gelen PDR yazıyor tabi. Çevrendeki insanların söylemleri de çoğunlukla bilgisiz söylemler. Onlara göre sadece Tıp iş buluyor. Hatta bazen tıpa bile bir kulp buluyorlar.

Hocam tıp hakkında ilgili olup araştıran biri olarak söylüorum eğer sevmiyorsanız muhtemelen okulu bırakırsınız kendi tecrübelerimden değil çevremdekilerden duyduğum bunlar herkes para pul için okunmaz isteyerek gelenler bile kafayı yiyor diyorlardı elbette kazancı güzel fakat eğer biyolojiye tıpa ilginiz yoksa mutsuz olacaksanız okumayın derim.

Acik soyleyeyim bu meslegi sevmiyorsan yapamazsin. Tip sevmiyorsan okurken bikar birakirsin hadi onu gectin meslege basladiginda birakirsin. Ya isi sevmeye calis ya da direkt gec.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı