Tıp fakültesi için 14 inç laptop tavsiyesi

Arkadaşlar şimdi ben ne alıyorum :D Macbook air 8 gb a o parayı verebilirim ama gerekli midir bilmiyorum. 8 gb beni fakülteyi bitirip kendi paramı kazanana kadar götürür mü, 8 yıl boyunca kendi paramı kazanamıyacağım yüksek ihtimal arada özel ders falan veririm de onlar da ancak günlük ihtiyaçlarım için yeterli olur. Macbook air alabilirim ama onun fiyat olarak altında beni 6-8 yıl götürecek bir laptop var mıdır yoksa direkt air mi alın dersiniz?
 
6-8 yıl çok uzun bir süre. Aynı miktardaki diğer bilgisayarlar o kadar uzun götürmez ama Macbook en uzun süre götürecek seçenektir.
 
Arkadaşlar şimdi ben ne alıyorum :D Macbook air 8 gb a o parayı verebilirim ama gerekli midir bilmiyorum. 8 gb beni fakülteyi bitirip kendi paramı kazanana kadar götürür mü, 8 yıl boyunca kendi paramı kazanamıyacağım yüksek ihtimal arada özel ders falan veririm de onlar da ancak günlük ihtiyaçlarım için yeterli olur. Macbook air alabilirim ama onun fiyat olarak altında beni 6-8 yıl götürecek bir laptop var mıdır yoksa direkt air mi alın dersiniz?
6-8 Yıl götürsün derseniz M1 Air alabilirsiniz. Dokunmatik ekran güzel olur performans konusunda M1 kadar iddalı olmasa da olur derseniz Acer Swift 5 alabilirsiniz. Bütçem sıkışık ucuz bir ultrabook arıyorum derseniz de MSI Modern serisi var. Üçünün de linkini bırakıyorum aşağı. Bana sorarsanız M1 Air alıp geçin kafanız rahat olur.


 
Bütçeniz nedir? Yazdıysanız önceden kusura bakmayın göremedim.
Yok hocam yazmadım sanırım zaten o yüzden çok fazla karışıklık çıktı kusura bakmayın o yüzden. Verebileceğim maksimum bütçe 10 bin ama şu laptop 11 bin sizin işinize yarayacak diyorsanız zorlayabilirim ama max 10 bin dediğim gibi.
 
Yok hocam yazmadım sanırım zaten o yüzden çok fazla karışıklık çıktı kusura bakmayın o yüzden. Verebileceğim maksimum bütçe 10 bin ama şu laptop 11 bin sizin işinize yarayacak diyorsanız zorlayabilirim ama Max 10 bin dediğim gibi.

Geç yazdığım için özür dilerim bu arada. Bu laptop sizi bayağı bir götürür.
 
2 hafta geçmiş ama belki almamışsındır diye yorum yapmak istedim. Ben de seneye intörnüm ve yıllardır övdüğüm kasamı bırakıp kafe-kütüphane-evler arası taşınabilir, masada az yer kaplayan, yazı okuyabileceğim ve ders videosu izleyebileceğim bir laptop bakmaya başladım. İlk başta amazon.com'dan Lenovo Flex 4500U ve 5500U'lara(2'si 1 arada) baktım, kalemli, RAM'i 16 GB çok iyi, istediğim anda klavyesi ile kullanışlı bir aletti. Hatta US-Q klavye ve garantilerinin TR'de geçersiz olmasına rağmen bunları göze almıştım. Daha sonra bir arkadaşım arada da olsa benim oyun sevdiğimi ve ileride de 1-2 kaçamağın bana zarar vermeyeceğini söylediği için ASUS Zephyrus G14 baktım. Oyun PC'si olmasının dışında ekran parlaklığı orta seviyede ve kamerası yoktu ancak yine de uzun ömürlü, oyun dışı kullanımda pil ömrü kullanışlı, klavyesi övülüyor ve rahatça taşınabilir bir aygıt olur diye düşünüp ona ısınmıştım. Daha sonra öğrenci indirimi(+kulaklık hediyesi genelde temmuz-Ağustos'ta başlar Apple alacaksan bekle derim) ile 14inç MacBook Pro M1 düşünmeye başladım. Oyun hariç neredeyse her konuda harika bir "at çantaya götür" cihazı. Tek bana göre eksi yanı macOS sistemine uzak olmamdı. Bu tüm ürünleri TR'de mağazalara gidip elde görme şansım da oldu. Oyun ilgim ve yazılımlar konusunda da bilgim iyi derecede olduğu için Zephyrus G15(özellikleri iyi ve aynı fiyattı yoksa G14 alırdım)sipariş ettim. iPad konusunda ise bazı(!) TUS dershaneleri yazılımları iPad'i desteklemediği için ileride bir Windows'un yoksa(macOS'da sanal Windows 10 kurabilirsin) sorun yaşama riskin var de iPad'in kendi resmi klavyesi ile metin yazmak yorucu oluyor. Ayrıca iPad'lerde PDF'ler ve ödevler üzerinde çalışma alanın dar olacaktır. Ben kişisel olarak iPad'leri sadece potansiyel mini TUS/slayt kitabı olarak görüyorum, kalemi harici ayrı klavye almaya hiç sıcak bakmadım. Özetle; oyun hiç istemiyorsan önerilmiş olan Huawei ve MacBook Pro14"M1(üniversiteye dönüş kampanyalı) önerebilirim, ama arada oyun oynarım ve sıkı derecede oynarım diyorsan Zephyrus'un bulabilirsen GTX1650* ekran kartı içeren modelleri diğer önerilen iki ürüne göre biraz daha pahalı olsa da bulabilirsen düşünebilirsin ama yine de basit oyunları diğer iki alette de oynamak imkansız değil(her arkadaş grubu sınava çalışma ayağına 2 hafta önce toplandıysa kaçamak yapar, YouTube'dan o diğer laptopların gameplay videolarına bakabilirsin). Şimdiden okulunda bol şans. Aşırı teknik detaya inmeden kullanış açısında önerilerimi sunmak istedim. Detay istersen yardımcı olabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı