Tıp veya mühendislik için 10. sınıfta her gün 6 saat çalışılmalı mı?

Daha fazla  
Merhaba, şu anda 10. sınıfım ve ileride derece yapmak ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve bu yüzden de her hafta içi 3 saat cumartesi 6 saat planlı bir şekilde ders çalışıyorum.10. sınıf mat konularını Eyüp bden dinleyip orijinal Bilgi Sarmal ve sonuç yayınlarından soru çözümü yapıyorum ek olarak orijinalin mavi kdt denemelerini de çözüyorum paragraf da çözüyorum ve haftaya da rutinime geometriyi de ekleyeceğim ama bugün derste matematik hocamız eğer tıp veya mühendislik istiyorsak şimdiden her gün 6 saat ders çalışmamız gerektiğini söyledi. Eğer tıp veya mühendislik hedefimiz yoksa 3 saat çalışmalıymışız günde 150 soru çözmeliymişiz çünkü, benim okuduğum lise çok iyi bir lise değil yani düz ortalaması 80'lerde olan bir Anadolu lisesi ve okulda yaklaşık 10. sınıflar 4-5 kişi falan belki günü gününe benim gibi çalışıyordur az yani ve bizim fen lisesi öğrencilerine veya yüksek puanlı Anadolu lisesi öğrencilerine üstün düzeydeki öğrencilere yetişmemiz için bunu yapmalıymışız. Şimdiden yani ben bunu duyunca açıkçası moralim gerçekten çok bozuldu yani çok üzüldüm. Gerçekten böyle bir şey var mı? Arkadaşlar bu doğru mu derece yapmış veya bu konuda tecrübesi olanlar cevaplayabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu anda 10. sınıfım ve ileride derece yapmak ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve bu yüzden de her hafta içi 3 saat cumartesi 6 saat planlı bir şekilde ders çalışıyorum.10. sınıf mat konularını Eyüp bden dinleyip orijinal Bilgi Sarmal ve sonuç yayınlarından soru çözümü yapıyorum ek olarak orijinalin mavi kdt denemelerini de çözüyorum paragraf da çözüyorum ve haftaya da rutinime geometriyi de ekleyeceğim ama bugün derste matematik hocamız eğer tıp veya mühendislik istiyorsak şimdiden her gün 6 saat ders çalışmamız gerektiğini söyledi. Eğer tıp veya mühendislik hedefimiz yoksa 3 saat çalışmalıymışız günde 150 soru çözmeliymişiz çünkü, benim okuduğum lise çok iyi bir lise değil yani düz ortalaması 80'lerde olan bir Anadolu lisesi ve okulda yaklaşık 10. sınıflar 4-5 kişi falan belki günü gününe benim gibi çalışıyordur az yani ve bizim fen lisesi öğrencilerine veya yüksek puanlı Anadolu lisesi öğrencilerine üstün düzeydeki öğrencilere yetişmemiz için bunu yapmalıymışız. Şimdiden yani ben bunu duyunca açıkçası moralim gerçekten çok bozuldu yani çok üzüldüm. Gerçekten böyle bir şey var mı? Arkadaşlar bu doğru mu derece yapmış veya bu konuda tecrübesi olanlar cevaplayabilir mi?
Yok öyle bir şey. Dediği gibi azimli çalışırsanız bıkmazsanız iyi olur tabii de konuyu zamanında götürün. İyi öğrenin. Ama yani tam olsun konularınız.
Derece hedefliyorsanız tavsiyem yazın TYT konularını halledin. Denemeyle götürün.
Sonrasında. Çok kasmayın. Eksiklerinize göre çalışın sonrasında işte.
Bu şekilde yaparsanız 12. sınıfa 80-90 TYT netiile başlayan kişiler oluyor ya. O ayara gelseniz yeter. Sonrasında işte düzenli TYT çözmeyle eksiklerini kapatmayla falan yükseliyor.
11'i 11'de hallet derler. Öyle de zaten. AYT'nin yarısı hatta biraz fazlası da duruma göre. Mesela fizikte öyle. 11'i çok ağır.
Bi de o çalışan arkadaşlarınızla grup oluşturun.
Bi soruyu falan çözemediğinizde tartışın. Nedenini açıklayın çözebileniniz. Etkileşimde bulunun. Bu çok önemli. Bi de mesela soru x durumundan istedi y yi sordu diyelim. Tam tersi olsaydı nasıl olurdu diye düşün. Mesela soru kökünde kesinlikle doğdudur der. Maddelere bakarsın. Birinin ihtimali dahi yoktu. Birinin ihtimali yüksek olabilir ama kesin değildir. Öbürünün de durumu kesindir. Cevap odur ama soru kökünde ihtimali olanları sorsaydı cevap farklı olacaktı.
Yani öyle değil şöyle sorsaydı diye de düşünmen lazım. Maksimum fayda için.
Bi de eleyerek gittiğin sorularda yani mesela 3 tane önerme var. 1. ve 3. doğru. Eminsin. Ama şıklarda 1. 2. 3. var. 1. ve 3. yok.
Soruyu doğru yaparsan 2.ye kesinlikle bak neden doğru diye. Bunlar çok önemli.
Bi de kitap oku paragraf sorusu çöz. İkisinden birini yap. Okumak, dikkat çok önemli.

Bi de boş vaktinde falan kariyer seçimi rehberlikleri oluyor Youtube'da. Onlara bi göz at.
Full sınav odaklı gidip sonuçlar açıklanınca elin eteğin tutuşmasın.

Yok öyle bir şey. Dediği gibi azimli çalışırsanız bıkmazsanız iyi olur tabii de konuyu zamanında götürün. İyi öğrenin. Ama yani tam olsun konularınız.
Derece hedefliyorsanız tavsiyem yazın TYT konularını halledin. Denemeyle götürün.
Sonrasında. Çok kasmayın. Eksiklerinize göre çalışın sonrasında işte.
Bu şekilde yaparsanız 12. sınıfa 80-90 TYT netiile başlayan kişiler oluyor ya. O ayara gelseniz yeter. Sonrasında işte düzenli TYT çözmeyle eksiklerini kapatmayla falan yükseliyor.
11'i 11'de hallet derler. Öyle de zaten. AYT'nin yarısı hatta biraz fazlası da duruma göre. Mesela fizikte öyle. 11'i çok ağır.
Bir de o çalışan arkadaşlarınızla grup oluşturun.
Bir soruyu falan çözemediğinizde tartışın. Nedenini açıklayın çözebileniniz. Etkileşimde bulunun. Bu çok önemli. Bir de mesela soru X durumundan istedi y yi sordu diyelim. Tam tersi olsaydı nasıl olurdu diye düşün. Mesela soru kökünde kesinlikle doğdudur der. Maddelere bakarsın. Birinin ihtimali dahi yoktu. Birinin ihtimali yüksek olabilir ama kesin değildir. Öbürünün de durumu kesindir. Cevap odur ama soru kökünde ihtimali olanları sorsaydı cevap farklı olacaktı.
Yani öyle değil şöyle sorsaydı diye de düşünmen lazım. Maksimum fayda için.
Bir de eleyerek gittiğin sorularda yani mesela 3 tane önerme var. 1. ve 3. doğru. Eminsin. Ama şıklarda 1. 2. 3. var. 1. ve 3. yok.
Soruyu doğru yaparsan 2.ye kesinlikle bak neden doğru diye. Bunlar çok önemli.
Bir de kitap oku paragraf sorusu çöz. İkisinden birini yap. Okumak, dikkat çok önemli.

Bir de boş vaktinde falan kariyer seçimi rehberlikleri oluyor YouTube'da. Onlara bir göz at.
Full sınav odaklı gidip sonuçlar açıklanınca elin eteğin tutuşmasın.

Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim çok müteşekkir oldum dediklerinizi uygulamaya çalışacağım bir de yazın TYT matı ve geometriyi halledeceğim ben de bunun için 3D vdd ve 3D TYT matematik ve 3D TYT geometriyi almıştım ben ama çoğu kişi 3D çok zor dedi yani 3D ile başlama falan dedi eğer gerçekten zorsa ben orijinalin beyazını almayı düşünüyorum çünkü içinde kolay orta zor soruları zaten tek başına barındırıyor o kadar fazla kitap almak istemedim, herkes 3-4-5 al dedi de 3-4-5'te kolay bölümleri falan fazla abartmışlar diyorlar çözerken sıkıldım falan diyorlar bende ortadan zora doğru giden bir seviye öğrenciyim o yüzden almak istemedim eğer dedikleri gibi 3D çok zorsa orijinalin beyaz TYT'sini alsam olur mu bir de ekstra geometri içinde orta seviye bir kaynak önerebilir misiniz?

Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim çok müteşekkir oldum dediklerinizi uygulamaya çalışacağım bir de yazın TYT matı ve geometriyi halledeceğim ben de bunun için 3D vdd ve 3D TYT matematik ve 3D TYT geometriyi almıştım ben ama çoğu kişi 3D çok zor dedi yani 3D ile başlama falan dedi eğer gerçekten zorsa ben orijinalin beyazını almayı düşünüyorum çünkü içinde kolay orta zor soruları zaten tek başına barındırıyor o kadar fazla kitap almak istemedim, herkes 3-4-5 al dedi de 3-4-5'te kolay bölümleri falan fazla abartmışlar diyorlar çözerken sıkıldım falan diyorlar bende ortadan zora doğru giden bir seviye öğrenciyim o yüzden almak istemedim eğer dedikleri gibi 3D çok zorsa orijinalin beyaz TYT'sini alsam olur mu bir de ekstra geometri içinde orta seviye bir kaynak önerebilir misiniz?
3D TYT soru bankası zor diye ben duydum da VDD'nin amacı konu anlatımı.
Hayvani zorlukta örnek çözdürmeye başlamaz birden.
Ama soru bankasını ben de zor diye duyduydum. Bi de Youtube'dan konu anlatımını bi dinle.
Biraz üstünde dur. Beğenirsen alırsın. Sonra pişman olma. Hatta durumun yoksa Youtube'dan VDD'lerin videolarından çalışıp kendin not ala ala da gidebilirsin.
Bi de Orjinal de zor kaynak. Bence 345 ya da Bilgi Sarmal al soru bankası olarak.
Daha sonra işte yanlışların falan çıktığında hangi konudansa ona göre Orjinal, 3D hangisini beğenirsen işte soru bankasından eksik konunu çalıştıktan sonra daha da geliştirmeye odaklanırsan iyi olur gibime geliyor.

Merhaba Fen Lisesinde son sınıfta okuyan bir öğrenci olarak yazıyorum. Fen Liseleri/Anadolu Liseleri hepsinin içerisinde sadece %1.5 la ve altıyla falan kabul edenlerde gerçekten çok üst düzey ve 9. sınıftan itibaren sıkı çalışmalar görebilirsiniz(ki oradaki öğrenciler arasında da yatanlar vardır.). Haricindeki puanlı liselerdeki başarıların çoğu öğrenci istediği için oluyor ve genelde kitlesel başarı çok nadir olur. Yani dediğiniz gibi bir şey yok. En fazla yapılabilecek yorum o okullardakilerin potansiyeli size göre yüksek görünüyor ancak gerçekleştirilemeyen potansiyel neye yarar ki? Neyse neyse tamam felsefe kısmını geçelim.

Sorunun cevabı tabii ki hayır. Günde 2-3 saat o gün öğrendiğinizin tekrarını yapmak 10. sınıf için yeterli. Eğer içiniz rahat etmiyorsa ek 1 saat 9. sınıf tekrarı yapabilirsiniz. Haricinde yukarıda arkadaşın belirttiği ve benimde hep yaptığım bir öneri var. Yazın günde 2 saat Geometri ve TYT Matematik kısmına çalışın. İlk 12 konu diye sızlandıkları kısım ve Geometriyi bitirdiğiniz zaman muhtemelen yapılan denemelerde zirveye oynarsınız. Ve bu farkı sadece 150 saat yazın çalışarak yapmanız mümkün. İnternetteki en uzun geometri playlistleri bile 25-30 saat yanında görece kolay olan ve orta seviye olan 2 kitaptan geometriyi bitirdiğinizde ertesi sene için büyük yükten kurtulacaksınız. Geometri derken sadece TYT kısmından bahsediyorum. Çember kısmını ve Analitiği zaten 11'de göreceksiniz gördüğünüz zaman diliminde çalışmanız yeterli olur. 3D VDD'ler zor değil rahatlıkla alabilirsiniz. Kolay gelsin.

Merhaba fen lisesinde son sınıfta okuyan bir öğrenci olarak yazıyorum. Fen Liseleri/Anadolu liseleri hepsinin içerisinde sadece %1.5 la ve altıyla falan kabul edenlerde gerçekten çok üst düzey ve 9. sınıftan itibaren sıkı çalışmalar görebilirsiniz(ki oradaki öğrenciler arasında da yatanlar vardır.). Haricindeki puanlı liselerdeki başarıların çoğu öğrenci istediği için oluyor ve genelde kitlesel başarı çok nadir olur. Yani dediğiniz gibi bir şey yok. En fazla yapılabilecek yorum o okullardakilerin potansiyeli size göre yüksek görünüyor ancak gerçekleştirilemeyen potansiyel neye yarar ki? Neyse neyse tamam felsefe kısmını geçelim.

Sorunun cevabı tabii ki hayır. Günde 2-3 saat o gün öğrendiğinizin tekrarını yapmak 10. sınıf için yeterli. Eğer içiniz rahat etmiyorsa ek 1 saat 9. sınıf tekrarı yapabilirsiniz. Haricinde yukarıda arkadaşın belirttiği ve benim de hep yaptığım bir öneri var. Yazın günde 2 saat geometri ve TYT matematik kısmına çalışın. İlk 12 konu diye sızlandıkları kısım ve geometriyi bitirdiğiniz zaman muhtemelen yapılan denemelerde zirveye oynarsınız. Ve bu farkı sadece 150 saat yazın çalışarak yapmanız mümkün. İnternetteki en uzun geometri playlistleri bile 25-30 saat yanında görece kolay olan ve orta seviye olan 2 kitaptan geometriyi bitirdiğinizde ertesi sene için büyük yükten kurtulacaksınız. Geometri derken sadece TYT kısmından bahsediyorum. Çember kısmını ve analitiği zaten 11'de göreceksiniz gördüğünüz zaman diliminde çalışmanız yeterli olur. 3D Vdd'ler zor değil rahatlıkla alabilirsiniz. Kolay gelsin.

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için içimi rahatlattınız gerçekten, o zaman ben yazın 3D vdd ile konu anlatımı hallediyorum daha sonra da 3D TYT soru bankasından da soru çözümü yapıyorum.

3D TYT soru bankası zor diye ben duydum da Vdd'nin amacı konu anlatımı.
Hayvani zorlukta örnek çözdürmeye başlamaz birden.
Ama soru bankasını ben de zor diye duyduydum. Bir de YouTube'dan konu anlatımını bir dinle.
Biraz üstünde dur. Beğenirsen alırsın. Sonra pişman olma. Hatta durumun yoksa YouTube'dan Vdd'lerin videolarından çalışıp kendin not ala ala da gidebilirsin.
Bir de orijinal de zor kaynak. Bence 345 ya da Bilgi Sarmal al soru bankası olarak.
Daha sonra işte yanlışların falan çıktığında hangi konudansa ona göre orijinal, 3D hangisini beğenirsen işte soru bankasından eksik konunu çalıştıktan sonra daha da geliştirmeye odaklanırsan iyi olur gibime geliyor.

Tamamdır hocam tekrardan çok teşekkürler şu anda elimde zaten dediğim gibi 3D vdd ve TYT soru bankası var dediğiniz gibi ben bir deneyim eğer zor gelirse daha düşük bir seviye kaynak alırım.

ustteki arkadasin dedigi gibi yok oyle bir sey tabiki planli sekilde calismak onemli ama illa gunde 150 soru cozucen diye bir sey yok her sey sana bagli ben 2023 yksye girmistim bizim 10. sinif pandemi oldugu icin bostu haliyle ve ben hic calismadim 0 yani ama beni o kadar da cok etkilemedi eger biraz temelin varsa ve verimli calisabiliyorsan 10. sinifta 6 saat flan calismana bile gerek yok ben 12. sinifta max 7 saat calisiyodum mesela

Ustteki arkadasin dedigi gibi yok oyle bir şey tabii ki planli sekilde calismak onemli ama illa gunde 150 soru cozucen diye bir şey yok her şey sana bagli ben 2023 YKS'ye girmistim bizim 10. sinif pandemi oldugu icin bostu haliyle ve ben hiç calismadim 0 yani ama beni o kadar da cok etkilemedi eger biraz temelin varsa ve verimli calisabiliyorsan 10. sinifta 6 saat flan calismana bile gerek yok ben 12. sinifta Max 7 saat calisiyordum mesela.

Kaç sıralama yaptın kral

Geri
Yukarı