Tırnak keserken canım acıyor

Nieagerams

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2019
Mesajlar
4.884
Çözümler
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ellerimde bir sorun yok. Ayağımın baş ve serçe parmağında da sorun yok ama arada kalan 3 parmakta sorun var. Bariz beyaz tırnak gözüküyor ama kesmeye çalışınca canım acıyor. Açıkçası bayağı tembellik yaptım tırnak kesme konusunda zamanında. Belki 3-4 hafta kesmediğim oldu. Bununla alakalı olabilir mi? Annem tırnak batması olduğunu düşünüyor ama tırnak batması olsa ağrıması, şişmesi vs. gerekmez mi? Bu sorun aylardır var.

Biliyorum, Technopat'ta konu açmak yerine en doğrusu bir doktora gitmek ama yaşadığım yerde koronavirüs çok yaygın. Hastanelerden randevu almak zor, maddi durumumuz biraz sıkışık hem de zaman sıkıntısı var. Bu yüzden daha önce başına böyle bir şey gelen varsa nasıl çözdüğünü yazarsa sevinirim. Eczaneye danışıp krem falan almayı da düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beyaz görünüyor diye kesmek güzel bir düşünce sanırım. Beyaz kısım etten bağımsız olan kısımdır. Sürekli dibinden kesersen o beyaz kısım geriler. Tırnak batması olsa acıması gerekir. Şişme kısmı ileriki aşamalarda olur.

Elimizde ne görsel var ne de başka bir şey. Tek bildiğimiz tırnağın var ve tırnağınla ilgili bir sorunun. Hastaneye değil de aile doktoruna gidip bir göstermeni tavsiye ederim. Ya da atacaksan fotoğraf at. En azından daha tutarlı bir şeyler söylenebilir o durumda.
 
Beyaz görünüyor diye kesmek güzel bir düşünce sanırım. Beyaz kısım etten bağımsız olan kısımdır. Sürekli dibinden kesersen o beyaz kısım geriler. Tırnak batması olsa acıması gerekir. Şişme kısmı ileriki aşamalarda olur.
Hocam ben zaten o beyaz kısmın gerilememesine çok özen gösteriyorum. Dibinden hiç kesmem ama bu beyaz dediğim kısım baya var. Yani şöyle söyliyim normal bir kişi 1 hafta-2 hafta kesmesse ne kadar uzuyorsa o kadar uzun. Kesilecek uzunlukta.

Kalsiyum eksikliği gibi geldi bana. @Vavien. hocamın dediği gibi beyaz olan her yeri kesiyorsanız malum acıyı hissetmeniz kaçınılmazdır.

Süt ürünleri ile besleniyor musunuz?
Yok hocam beyaz olan her yeri kesmiyorum hatta özellikle özen gösteriyorum dibinden kesmemeye.

Peynir küçüklüğümde beri hiç yemem. Süt, yoğurt, ayran tarzı şeyleri ise önüme geldikçe yerim işte.

Fotoğraf göndermememin sebebi telefon kameramın yakına odaklamaması. Annemin telefonu da öyle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı