TLauncher ve diğer başlatıcılarda ne gibi tehlikeler var?

  • Konuyu başlatan BGSGP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 4B

BGSGP

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2021
Mesajlar
1.369
Makaleler
1
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
TLauncher'i biliyorsunuz. Bedava Minecraft Java oynatıyor falan filan. Peki TLauncher gibi uygulamalar ne gibi tehlike çıkarır? Bu tür başlatıcıların arka planda coin madenciliği yaptıklarını falan duyuyorum. Bazılarında ise virüs bulaştırdıklarını (korona değil :D) duydum. Bunlar ne kadar gerçek? Veya cidden de en az olsun ne kadar tehlikeliler?
Ben satın aldığım Minecraft Bedrock sürümünü kullanıyorum. Ama maalesef Bedrock sürümünde Türk sunucuları yok ve ya hiç popüler değiller. Taş çatlasın bir tane Türk sunucusunda 4 tane oyun oluyor ve 20 kişi oluyor. Eğer TLauncher gibi başlatıcıların çok fazla tehlikesi yoksa belki korsan olarak Minecraft Java oynamaya başlayabilirim. Bu da meraklısına ufak bilgi olsun :)
 
TLauncher güvenilirdir fakat girdiğiniz serverlar tehlikeli olabilir.
Tam tersi, TLauncher tehlikeli olabilir fakat girdiğiniz sunuculardan bir tehlike bulaşma ihtimali yok.

Ufak bir bilgi: Premium terimi Minecraft ilk çıktığında kullanılıyordu, oyun başlarda ücretsizdi ve sunuculara erişmek için Premium adı verilen üyelik almak gerekiyordu. Günümüzde oyun tamamen paralı ve Premium diye bir üyelik yok fakat eskiden kalma gelenek olsa gerek Türkiye'de orijinal Minecraft'a premium deniyor.
 
TLauncher bende daha kasıyor. Ben orijinal oynadığında sabit 45 FPS alıyordum. TLauncherda 10-15 FPS oluyor.
 
Hayır, benim girdiğim sunucuda şifrem çalınmıştı.
Eğer çok eski bir sürüm olan sunuculara girmediysen bu imkansız çünkü AuthMe (Sunuculardaki şifreyle giriş sistemi eklentisi) şifreleri MD5 ile şifreliyor ve sunucu sahibi bile erişemiyor (Eski sürümlerinde plaintext yani şifrelemesiz kaydetme özelliği vardı fakat şuan kaldırıldı.). Ayrıca sunucularda kullanmadığın bir şifre girerek bunu basitçe halledebilirsin ama TLauncher gibi korsan bir servisi kullanırsan bilgisayarına virüs bulaşabilir ve bunun çözümü formata kadar gidebilir.
 
Eğer çok eski bir sürüm olan sunuculara girmediysen bu imkansız çünkü authme (sunuculardaki şifreyle giriş sistemi eklentisi) şifreleri MD5 ile şifreliyor ve sunucu sahibi bile erişemiyor (eski sürümlerinde plaintext yani şifrelemesiz kaydetme özelliği vardı fakat şu an kaldırıldı.). Ayrıca sunucularda kullanmadığın bir şifre girerek bunu basitçe halledebilirsin ama TLauncher gibi korsan bir servisi kullanırsan bilgisayarına virüs bulaşabilir ve bunun çözümü formata kadar gidebilir.

Biliyorum, zaten güvenilir demedim.
 
Biliyorum, zaten güvenilir demedim.
1641135587453.png
 
Tabii saçma sapan yerlerden indirmessen (Softonic vb) virüs bulaşmaz ama sen yine dikkatli ol ne de olsa 'Dikensiz gül olmaz' denmiş yani dikkatli olmanı öneririm.
 

Geri
Yukarı