TLauncher'da Virüs Bulunmakta

• Konuyu başlatan Ulitoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 385
  • Görüntüleme 40.027
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
+ Olarak t*auncher sitesinde açıklama yapmış ama bana pek yeterli gelmedi. Vallahi ortalık karışık şu an.

Saçma sapan şeylerle ortaya atılmış virüs iddiası ve birçok k*rizin de buna inanması komik. Adamlar senelerdir bu işi yapıyor, ortada virüs gibi bir durum olacak olsaydı zaten çoktan bilgisayarlarınıza veda ederdiniz. 3-5 tane anonim Reddit kullancısının ortalığı ayağa kaldırmaya çalışması ve bunu da başarması ise ilginç. --auncher kendisi açıklama yapmış, gidip bakabilirsiniz. Ha illa kullanmak istemiyorsanız da kullanmayın, gelip de burada da millete hemen "o virüs sil" diye öneride de bulunmayın ve orijinalini satın alın.

Malwarebytes ile taramama rağmen gözükmüyor. Yazan sizsiniz. :D
Abartmaya gerek yok arkadaşlar. Hala ve hala tam anlamıyla bir kanıt yok.

Hala tam anlamıyla bir kanıt yok, öyle mi?

Tauncher adındaki Rus şirketinin hakkı arthur adındaki geliştiricinin elinden zorla alınmıştır. Tauncher, içinde Minecraft'ın farklı sürümlerinin olduğu bir indirme yeri sunar, buradan sürüm seçebilir, indirebilirsiniz.

Malwarebytes, Kaspersky gibi programların bunu tarayamamasının sebebi Tauncher'ın bu indirme yerinde kendi özel jar dosyalarını yapıp içine miner kodları yerleştirmesi.

Eğer gerçekten bir Launcher istiyorsanız, TL legacy kullanabilirsiniz. Bu program halen arthur tarafından geliştiriliyor ve açık kaynak kodlu yani güvencesi var.

Bilerek bir kelimeyi yanlış yazdım. Yazması yasak.

Yıllardır kullanıyorum hiçbir sorun görmedim. Sürekli Update alıp kendi üyelik sistemlerini kurmuş bir Launcher'ın böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Ayrıca tek bir jre sürümü yok birçok jre modeli var kendi serverinden indirtmesinde pek sorun görmüyorum.

Site adı belirttiğim gibi alınmış değil çalınmıştır. Orijinal ismi zorla değiştirilmiştir

Ayrıca bilgisayarınıza format atın virüs programları okuyamıyor boşa uğraşmayın

Herhangi bir miner veya virüs olduğuna dair hiçbir kanıt yok ortada ama virüs var diyebiliyorsunuz ben anlamadım. Kendi sitesinden indirmesinde ki sorun ne? Sha code bile duruyor orda karşılaştırma yaparsınız tutuyor mu diye maks yapabileceğiniz bu. Gerçek bir kanıtla buraya dökümantasyon yaparsanız zaten dikkate alırız şu an burda olan tamamen boş şov.

Herhangi bir miner veya virüs olduğuna dair hiçbir kanıt yok ortada ama virüs var diyebiliyorsunuz ben anlamadım. Kendi sitesinden indirmesinde ki sorun ne? SHA code bile duruyor orada karşılaştırma yaparsınız tutuyor mu diye maksimum yapabileceğiniz bu. Gerçek bir kanıtla buraya dokümantasyon yaparsanız zaten dikkate alırız şu an burada olan tamamen boş şov.

Elimde kanıt olmasa konuşmam buna şov diyebiliyorsan sen bilirsin. İsimin çalındığı apaçık ortada adam kendi sitesinde yıllar önce belirmiş gir en alta bak.

Yukarıda yazdıklarımı da okursun artık.

Elimde kanıt olmasa konuşmam buna şov diyebiliyorsan sen bilirsin. İsimin çalındığı apaçık ortada adam kendi sitesinde yıllar önce belirmiş gir en alta bak.

Yukarıda yazdıklarımı da okursun artık.
İsminin çalınması ile virüs olması ne alaka ya? Ayrıca adam demiş ki x launcher isminin trademark’ını aldıkları için domain değiştirmek zorunda kaldık maks bu. Bu kanıt mı şimdi?

İsminin çalınması ile virüs olması ne alaka ya? Ayrıca adam demiş ki X Launcher isminin Trademark'ını aldıkları için domain değiştirmek zorunda kaldık maksimum bu. Bu kanıt mı şimdi?

Sana baştan anlatmayacağım ama özet geçeyim. Launcher'ın kendine özel bir indirme yeri var burada indirdiğin Minecraft sürümlerinin içinde jar dosyası var bunları sen de biliyorsundur geçiyorum. Demem o ki bu jar dosyalarının içinde bir spyware olup olmadığı belli değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı