TMSF, Türkbank'ı Sattı

izmirkartali

Megapat
Katılım
30 Mayıs 2019
Mesajlar
9.667
Makaleler
1
Çözümler
59
Yer
İzmir
Seçimlere 54 gün kala, 110 yıllık Türk Ticaret Bankası (Türkbank) bu sabah yapılan ihaleyle 455 milyon liraya satıldı.

7 firmanın şartname aldığı, 4 firmanın yarışma öncesi gerekçesiz elendiği, yarışmaya katılan 3 firmadan 2'sinin açık artırmaya katılmadığı ihalede 455 milyon liralık en yüksek teklifi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verdi. İki ayrı bankanın daha lisansını elinde bulunduran Türkbank'ın kasasındaki varlıkları ve gayrimenkullerinin değerinin 300 milyon lirayı bulacağı hesaplanırken, bankanın piyasa değerinin 1 milyar liranın üzerinde olduğu iddia ediliyor.

 
Bu giden iktidar bu güzel ülkeyi ve insanlarını mahvetti bunun karşılığı seçimi kaybedip ç4ldığı paraları evinde yemesi olamaz bunun bir cezası olmalı. Önce Antalya limanı 49 yıllığına ücretsiz satıldı sonra 110 yıllık en eski bankalardan biri çok yazık çok.
 
Umarım bu yabancılara satılan fabrikaları, şirketleri ve kurumları bir gün yeniden millileştirebiliriz.
 
Araplara mı satıldı? Kime satıldı?
7 FİRMA ŞARTNAME ALDI

İhaleye katılmak üzere 7 firma şartname aldı. Bu firmalar ihaleyi katılmak için gerekli olan 38 milyon liralık nakit teminatı da yatırıp salonda hazır bulundu.

İhale başladı, komisyon daha baştan Ahlatçı Holding, Can Holding, Paribu ve Makara Kripto Para firmalarının ihaleye katılamayacağını bildirdi.

Salondan çıkarılan firma temsilcileri kendilerine hiçbir somut gerekçe gösterilmediğini, yarışmaya niçin alınmadıklarını anlayamadıklarını söylediler.

NİHAİ SATIŞ İÇİN TMSF'DEN ONAY BEKLENİYOR

Türkbank ihalesine geri kalan Çelikler İnşaat, Akın Tekstil ve TİM'den oluşan üç talipliyle devam edildi.

Komisyon ihaleyi 450 milyon lirayla başlattı.

TİM açık artırmada bu bedeli 455 milyon liraya yükseltti. Diğer iki firmadan da yarışa katılıp teklif sunmaları istendi. Ancak yeni teklif sunmayan her iki firma da ihaleden çekildiğini bildirdi. Böylece 455 milyon liralık teklifle ihale tamamlandı. Nihai satış işlemi için TMSF yönetimin onayının alınması gerekiyor.

TÜRKBANK'I ALAN FİRMA İKİ BANKANIN DAHA SAHİBİ OLACAK

Yüzde 98 hissesi satışa çıkarılan Türkbank'ın bünyesinde İslam Ticaret Bankası ile Adapazarı İslam Ticaret Bankası isminde iki ayrı bankanın lisansı bulunuyor. Türkbank'ı alan firma bu iki bankanın da sahibi olacak. Bankanın 2021 yılı bilançosunda varlığı 209 milyon lira görünen bankanın Adapazarı'nda bir de tarihi binası bulunuyor. Bu binaya 2 yıl önce 4 milyon dolar (yaklaşık 80 milyon TL) bedelle alıcı çıktığı, ancak binanın satılmadığı ifade edildi.

Bankanın toplam varlığının 300 milyon liranın üzerinde olduğu, ihalede oluşan bedelin kabul edilip satışın onaylanması halinde Türkbank'ın gerçekte 100 ila 150 milyon liraya satılmış olacağı iddia edildi.

FAİK TUNAY: ACELEYLE SATTINIZ, BUNU ÇOK KONUŞACAĞIZ

Büyük dedesi bankanın en büyük hissedarı ve ilk Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Adem İbrahim Beyzade olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, bankanın seçim öncesi ihaleyle satılmasına şu sözlerle tepki gösterdi:

'DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA, ACELEYLE SATTINIZ'

"Bankanın kurucusu aile olarak takipçisiyiz, değerinin çok altında acele ile sattınız apar topar.
Seçimlere az zaman kaldı, seçimlerden sonra bu karar çok tartışılır, çok konuşacağız bunu."
 
Son düzenleme:
Açıkçası ben ülkemizin tıpkı Ukrayna gibi kapasite bakımından patrimonyal ile çözülen arasında bir yerde olduğunu düşünüyorum . Elbette bunları endekslere bakarak söylüyorum .

Örneğin Ukrayna Rusya savaşı ya da Rusya özel operasyonu başladığında herkes delirmişçesine Ukrayna çığırtkanlığı yapıyordu bunun ben Batı kamu diplomasisi olduğunu biliyordum . Türkiye komple resetlenmişti , Türk insanı resmen rezil oluyordu . Koyun sürüsü küçükbaş gibi Reaya yani ikisi de aynı kapıya çıkıyor . Reaya zaten bildiğim koyun sürüsü demek , Yani Osmanlı'da Türkler reaya sınıfındaydı , Bizim soy aile ağacı Kanun-i Esasi'de bile vardır bu yüzden de ben tekrardan bir Reaya yaratıldığını düşünüyorum . Büyük ihtimalde yeniden Osmanlı'da olduğu gibi Türk düşmanlığı başlatılacak .

Bilmeyen tabi bilmez Osmanlı'da Türklere yapılan zorbalıkları katliamları zalimlikleri sanırsam Neo Osmanlıcılık ile bu tekrardan filizlenecek .

Ukrayna ile alakalı bir yazımı ekte bırakıyorum okursanız müteşekkir olurum , Görüldüğü üzere Ukrayna ile ülkemiz arasında hiçte siyaseten bir fark yoktur .

Ukrayna da bir türlü ulus olamamış devlettir Türkiye'de bir türlü ulus olamamış bir devlettir .

Fark ettiyseniz Ulusalcılıkmış muhabbetlerinden en ağırından küreselcilik üstüne bir de Vahşi kapitalizm ve liberal / neo-liberal politikalar da cabası .

Ama dillerde İçi boş Türklük lafları , komediye bakınız : Ağzından Türklük lafları çıkanların Türklükle zerre alakaları yok üstüne trajik atıyorum Arap olmakla falan karıştırıyorlar .

Çünkü hakikaten millet çok cahil , Neyin ne olduğunu idrak edemeyecek kadar cahil .

Eğer gönderdiğim ekteki yazımı okursanız , Ukrayna Rusya savaşı başladığında yazmıştım , orada bu TMSF benzeri muhabbetlere değinmiştim PRİVAT GROUP hatta ZELENSKİ tiyatrosunda Kolomoisky'nin çalışanı +1+1 medya nasıl Tiktok gençliğiyle başa geçirdiğini de .

Üzülüyorum gerçekten , Hadi Ukrayna bloğa dahil değildi ondan savaş gördü , Peki ya Türkiye !

Türkiye acılar içinde kıvrım kıvrım kıvranacak !

Seçimlere 54 gün kala, 110 yıllık Türk Ticaret Bankası (Türkbank) bu sabah yapılan ihaleyle 455 milyon liraya satıldı.

7 firmanın şartname aldığı, 4 firmanın yarışma öncesi gerekçesiz elendiği, yarışmaya katılan 3 firmadan 2'sinin açık artırmaya katılmadığı ihalede 455 milyon liralık en yüksek teklifi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verdi. İki ayrı bankanın daha lisansını elinde bulunduran Türkbank'ın kasasındaki varlıkları ve gayrimenkullerinin değerinin 300 milyon lirayı bulacağı hesaplanırken, bankanın piyasa değerinin 1 milyar liranın üzerinde olduğu iddia ediliyor.

 

Dosya Ekleri

  • Ukrayna yazım.pdf
    2,5 MB · Görüntüleme: 78

Geri
Yukarı