TN monitör alınır mı?

Yunnus

Picopat
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
139
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
144 Hz.
1 ms.
21.5 inç.
TN panel.

Arkadaşlar HP monitör buldum 144 Hz 1 ms olması çok güzel ama panel tipi TN. Ben AOC 23.8 inçlik VA panel monitör bakıyorum ama çok büyük geliyor gözüme ama HP monitör de TN panel ben HP monitörü alsam VA panel ile arasındaki fark ne kadar olur?

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü detay ve renk canlılığına/doğruluğuna önem veriyorsan IPS Panel bir monitör alman daha doğru olacaktır.
Bu konular çok önemli değilse de VA Panel tavsiyemdir.
Boyut açısında da 24'' alman daha iyi olacaktır eğer masanda yeterli alan varsa doğru uzaklıkta büyük/küçük ekran derdi çekmezsin. 21'' biraz eski kaldı artık çünkü.
 
Gelişen teknolojide İPS paneller de 144hz ve 1ms değerlerini rahatlıkla verebiliyor artık. Bu sebepten VA veya TN panel alarak görüntüden ödün vermek bana doğru gelmiyor. 2 ay kadar önce ben de yeni İPS monitör(Viewsonic XG2405) aldım. İyi ki de almışım diyorum. Hatta keşke 27'' alsaydım bile diyorum. En kötü 24'' bir monitör almanızı tavsiye ederim. İnanın küçük gelmeyecek. aksine sizi fazlasıyla memnun edecektir. İPS panel aldığım için de renk farklılığı gözle görülür derecede değişiyor ve ''yav ben eskiden nasıl bir monitör kullanıyormuşum?'' diyeceksiniz.​
 
Son düzenleme:
TN panel görüş açısı, renk doğruluğu gibi nedenlerden dolayı asla alınmaz. Günlük bir kullanıcının göz sağlığı ve hayat konforu için asla önermem. TN nerede kullanılır dersen hastane sıra izleme ekranları, kırtasiyeler, sinema salonları koltuk seçme ekranları vb. yerlerde kullanılır. Ne film izleyebilirsiniz ne de oyun oynayabilirsiniz. Tabi görüntü alırsınız ancak sanata yazık.
Not: TN panel laptop kullanıp her gün söven bir dost.
 

Geri
Yukarı