VA al. İkisinin ortası. C24G1 kullanıyorum.
IPS en iyi net panel tipidir.
Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 3.799,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Asus TUF Gaming VG249Q 24" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus TUF Gaming VG249Q 24" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus TUF Gaming VG249Q 24" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 4.399,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Acer Nitro VG270S UM.HV0EE.S01 27" 1ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Acer Nitro VG270S UM.HV0EE.S01 27" 1ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Acer Nitro VG270S UM.HV0EE.S01 27" 1ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 4.369,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Hardcore e-sporcu gibi oynuyorsanız 240 Hz'e kadar TN panel, 280+ Hz'de ise IPS panel öneririm. Öbür türlü gündelik kullanıcıysanız ve e-sporcu olma isteğiniz yoksa VA veya IPS almak daha iyi bir tercih olur. Hem oyunlarda pişman etmez hem de dizi film izlerken de güzel görüntü kalitesi sunar.
ASUS TUF'dan bahsedecek olursak birkaç VA panelli monitörlerini deneme şansım olmuştu, OSD menüsünden hız ayarını ne yaparsam yapayım oyun içinde hareketli nesnelerin arkasında o siyah iz az da olsa gözüküyordu. IPS panellerinde bu tür sorun olduğunu sanmıyorum.
TN panel tam olarak CS:GO oyuncuları içindir. E sporcuları bu tip paneli tercih ederler. Tabi bu profesyonellerin anlayacağı tipte görünümü mü vardır bilemem. Hiç kullanmadım. Başka oyunlar ile oynayacak iseniz TN hiçbir zaman hiçbir yerde tavsiye edilmemiştir. Eğer oynayacaksanız en azından VA almanızda fayda var. Kendim Samsung Odyssey G5 kullanıyorum VA panel tipinde.
En yüksek ghosting VA panelde olur, Samsung'un son seri Odyssey monitörleri dışında tüm VA panellerde çılgın gibi ghosting yaşarsınız 144Hz ve üzerinde.
En az ghosting TN paneldedir, ancak en güzel renkler de IPS paneldedir, AOC 24G2U kullanıcıları genel olarak monitörlerinden memnunlar IPS olarak.
Ben de kendim ASUS VG248QG kullanıyorum TN, ben de monitörümden memnunum.
Eğer renk meselesi çok önemli değilse TN alınabilir, ama önemliyse 24G2U üzmeyecektir.