TOGG araba hakkında düşünceleriniz nedir?

Fiyat üzerinden konuşmanın gereğini duymuyorum hocam. Zaten bu sene belli olur iyi kötü, neticede sene sonuna kadar belirlenir her şey. 1 milyon kadar pahalı olmayacağını ama 200 bin kadar da ucuz olmayacağını düşünüyorum. 2022'nin sonuna kadar kim öyle kim kala.

Ucuz olmali iste canim kardesim ucuz olmali yerli uretimse bal gibi ucuz olmali Allah icin ya bilmiyor musunuz üretimi.
 
Arkadaş, gerçekten anlamıyorum. Fiyatın uygun olması ancak üretimin çoğalmasıyla olur. Sen her şeye "bu ucuz olmayacaksa hiç yapmasınlar." dersen o şey nasıl ucuzlayacak!
 
İçeride çok fazla ekran var dikkat dağıtıyor kazaya neden olabilir ve gerek yok yani çoğu boş duracak. Tahminim 900 000-1 000 000 arası bir fiyatı olur. Param olsa bile almayacağım bir araba.
Dışı güzel onun dışında ısınamadım pek.
 
Tek başına bakınca güzel bir proje, özellikle elektrikli ve belki de otonoma yakın bir araca yatırım yapılması, ileriye dönük. Ancak ortada bir araba yok ve burada ne kadar yorum yapılsa boş kalacaktır. Zira arabanın konumlanacağı noktayı bilmiyoruz.

Bunun yanında ben arabadan çok arabada kullanılan teknolojilere odaklanıyorum. Bunun pili, elektrikli motoru, otonom sürüş bilgisayarı, sensörleri, yürür aksamı, elektronikleri... Bu gibi konuların yerli olması aslında hem ülke yararına olacak hem de arabayı ucuzlatacak şeyler. Ancak ilk etapta birçoğunun, en azından mekanik kısımların yabancı olacağı aşikar. Yİne de ilk etapta parçalarının ne kadarının yerli ya da ne kadarının yabancı olduğunun bir önemi yok. Zira bu tamamen planlamayla alakalı. Düzgün yönetim biçimi ve güzel bir planlamaları varsa, yabancı olan parçaların AR-GE'si yapılarak 10 - 15 - 20 senelik planlarda yerli üretime geçilebilir. Ki aslına bakarsak projeden beklenmesi gereken şey de budur. Bu durumun Türkiye'de hem güzel, hem de kötü örnekleri var. Bu nedenle yorum yapmak zor. İş tamamen sizin nasıl bir plan yaptığınıza ve nasıl bir yönetim şemasına sahip olduğunuza kalıyor. Dilerim AR-GE çalışmalarına büyük önem verirler, bu gençler için de önemli olur.

Fiyatı yüksek olacaktır. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Araba ilk çıktığından beri bir Tesla havası var. Elbet bunun bir fiyatı olacaktır. Arabanın fiyatının düşmesi kur ve ekonominin yanında, satışlardan elde edilen paranın AR-GE'ye yatırılıp, zamanla sistemin yerlileştirilmesi ile de alakalı. Yoksa fazla araba sattığınız zaman sadece şirketi zengin edersiniz. Bu forumdaki birçok kişi, ben de dahil almayacaktır zira @Yararsız Üye in de dediği gibi daha yeni olan araç için kimse kendini riske atmak zorunda değil. Bu bir eziklik de değil bu arada, ticari ve bilimsel bir gerçek. Büyük markalar bile çuvallayabiliyor.

Uzun lafın kısası TOGG sağlam bir kalite kontrol sistemi kurar, servis ağlarını güzelce oluşturur ve uzun vadeli bir gelecek planıyla yola devam ederse, istediği hedefe ulaşır. Kişiler de istediği aracı alır, bu kadar takılmaya gerek yok bence.

Şu da var. Tasarımı, motoru yerli mi diye sormak yerine "Sizin 10 - 15 - 20 yıllık planlarınız ne?" diye sormak gerek. Biz Türkler'in en fazla çuvalladığı kısım plan program yapmak, uzun vadeli düşünmek.

Umarım seneler sonra güzellikle anacağımız bir proje olur. :)
 
Çin malı gibi araba ahahaha. Dışı seni içi beni yakar misali olacaktır. Alanlar pişman olacaktır muhtemelen. Tesla der noktayı koyarım. Param olsa ilk tercihim.

Evet Xiaomi'nin telefonları gibi olacak. Xiaomi tasarıma özen gösteriyor ama gel gör ki 3-4 yıl sonra anakartı mı desen artık her ne ise şap diye bozuluyor. Bu aracında ne olduğu şu an pek bilinmiyor. Sağlamlık testini görmeden almazdım ben şahsen.
 
İki olasıkla'da çamur atacaklar sözcüğünü tam anlayamadım galiba :D kim niye çamur atsın yav güzel yapsınlar uygun yapsınlar canımızı yesinler :D sıkıntı yok konuda...

Kardesim bir kesim var, sırf elestirmek icin elestiriyor kusur ariyor, elestirince havalıyım saniyorlar ondan demistir buyuk ihtimalle. Araci almazmis neymis yerli degilmis falan boyle kafalar var. Bindigin BMW yerli milli mi? İnsanin akliyla alay ediyorlar.
Evet Xiaomi'nin telefonları gibi olacak. Xiaomi tasarıma özen gösteriyor ama gel gör ki 3-4 yıl sonra anakartı mı desen artık her ne ise şap diye bozuluyor. Bu aracında ne olduğu şu an pek bilinmiyor. Sağlamlık testini görmeden almazdım ben şahsen.

Xiaomi, tasarima mi onem veriyor? Ne? Hangi Xiaomi goze carpici tasarima sahip? Tam tersi Xiaomi tasarimdan ziyade ozellik , donanim ve fiyat/performans a onem veriyor. Duzeltelim lutfen. Baska markalardan orneklendirelim lutfen. Neyse konumuz bu degil :D
 
Yerli araba olduğunu düşünmüyorum. Her parçası yurt dışından geliyor. Misal motoru Bosch. Onu geçtim fiyatı yüksek. Bunu alacağıma gidip bilindik marka, model alırım daha iyi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı