TOGG araba hakkında düşünceleriniz nedir?

Maalesef, hem de ileri düzeyde.
Her konuda bilinçli olan insanların fikrilerini almak zorunda değilsiniz. Biraz da konu hakkında bilgisi olmayan insanların dediklerine kulak verin bence. Benim gibi düşünen binlerce insan var. Hiç bir zaman binemeyeceğimiz yarım yamalak bir proje arabası hakkında öyle çiçekli böcekli sözler yazmamızın anlamı yok.
 
Biraz da konu hakkında bilgisi olmayan insanların dediklerine kulak verin bence.
Konu hakkında bilgisi olmayan insan, neden olmayan bilgisiyle fikir beyan etme hakkının olduğunu zannediyor? Burasını konuşalım istersen. :D

Ben kalkıp "X doktor Y arterini kesti de şu organda bilmem ne yaparak yanlış yaptı" diye fikir beyan ediyor muyum?
 
Konu hakkında bilgisi olmayan insan neden olmayan bilgisiyle fikir beyan etme hakkının olduğunu zannediyor? Burasını konuşalım istersen. :D

Ben kalkıp "X doktor Y arterini kesti de şu organda bilmem ne yaparak yanlış yaptı" diye fikir beyan ediyor muyum?
Cahilce yorum yapma örneği verdiğim için bu denli rahat tavırlar takılıyorsunuz, anlıyorum fakat dediklerimin bazılarında haklı olmadığım gerçeğini değiştirmiyor bu.

Konu başlığında olduğu gibi fikrimizi sormuşlar ve ben de bunu dile getirdim. Bana bir faydası olmayacak, orta kesime faydası olmayacak, yollarda her yerde göremeyeceğiz. Bu araba duyurulduğunda dolar 5 TL idi araba üretilirken dolar 18 oldu düştü maliyetleri 3 katına çıktı piyasa darma duman oldu ülke karıştı hastalık çıktı bin türlü şey yaşandı. Bu arabanın kendine hayrı yok ki bize olsun?
 
belki batarya çok ısınacak yanacak ya da patlayacak saçma.
Korelilerin yaptığı ilk arabalar yolda gitmiyordu bile. ABD'nin birçok uçak yaptıktan sonra yaptığı uçağın ilk hızlı taksi (şu an Dünya'da en çok kullanılan jetlerden biri) testini aşağıya bırakıyorum. 1-2 yıl önce 100 yıllık Boeing'in kısa aralıklarla 2 tane uçağı düştü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani senin anlayacağın dev ülkelerin, dev şirketleri bile her şeyi %100 kusursuz yapmıyor. Hataları düzeltmek, istikrarı sağlamak önemli. Bunları yapamazlarsa batarlar, yaparlarsa Kore'nin markaları nasıl günümüze ulaştıysa, bu da öyle devam eder.
 
Tenekeden farkı yok hiç bir şeye faydası olmayacak bir araba. Bu arabayı üretmiş olmamız ne bizim bazı şeyleri ucuza elde etmemizi ne de ülkemizin refahına herhangi bir katkı sağlayacak. O sebeple Türk malı, yerli malı, yerli marka bilmem ne bunların ister %100 yerlilikte olsun ister %50 hiç bir faydası olmayacak bize.
İhracat yapmış olacaksın. Bu da ülkeye dolar girişi demek.
Aracı alan olacaktır.
Elektrikli sektörü daha yeni.
Bu piyasa da önemli firmalar dan biri olabiliriz.
 
İhracat yapmış olacaksın. Bu da ülkeye dolar girişi demek.
Aracı alan olacaktır.
Elektrikli sektörü daha yeni.
Bu piyasa da önemli firmalar dan biri olabiliriz.
Ülkeye istediğin kadar dolar sok, sen Katar'ile diğer "kanka" ülkelerin ile swap anlaşmaları yapar, ülkenin dış politikasını batırır ekonomisini batırır adaleti sağlayamaz ve bir çok konuda yozlaşırsan sen istediğin kadar ihracat yap, ülkeye dolar girişi sağla bir şeye faydası olmaz. 10 Yıl önceki ihracatımıza bak bir de şuankine bak. Arada dağlar kadar fark var ihalar sihalar satılıyor gemiler yapılıyor görüyoruz fakat giren bize giriyor değişen hiç bir şey yok ülkede.
 
Haklısın kardeşim git mekanik ne onu araştır sonra konuş 8 yıl pil ömrü Tesla o kadar veriyor mu garanti? Servisi zaten söyledim 50-100 TL'lik ufak arızayı götür serviste 1000 TL fatura keserler. En düşük bakım maliyeti batarya ısınabilir patlayabilir önce tecrübe sonra iş.

Bilgisizce git araştır profesörlerde bilgisiz,😂

Mekanik neredeyse yok dedim bunu mu anladın?
Gidip haber kapaklarını atma bana? Onların Linklerini at da inceleyelim
Şimdi o kapaklara inanmamı mı bekliyorsun ?
Hala devam ediyorsun.
Aynı şeyleri papağan gibi tekrarlıyorsun.
 
Yine birilerine para kazandırmak için yapılan projelerden birisi. Eğer gerçekten yerli milli araba yapılmak istenilse bununla ilgili zamanında bir sürü projeler yapılmış. TEKNOFEST'lerde bir sürü araba görücüye çıkmış o üniversite öğrencilerinin elinden tutulup bir proje geliştirilse hem beyin göçü önlenir hem de bu insanları gerçekten milletimiz adına yararı hale getirebilirdik. Hemde bu arkadaşlarımızı teşvik ederdik ama ne oldu bu pırıl pırıl arkadaşlarımız projeleri burada umut bulamadı diye başka ülkelerde birinci seçilip patentler alındı.
 

Geri
Yukarı