TOGG araba hakkında düşünceleriniz nedir?

Sıfırdan ithal sistem üretmeye çalışmıyoruz, aksine ithalini alamadığımız için sıfırını üretmeye mecbur bırakılıyoruz. FETO bu kurumlara ciddi zararlar verdi lakin şu an bu kurumlar tam kapasite çalışmakta. Yerle bir olan bir kurum yok. Basit değil o kadar.



O noktada değiliz. Sanayiyi bir kenara bırakıp diğer alanlara yönelebilecek bir noktada değil ne yazık ki Türkiye. Bu 100 - 200 sene öncesi yapılması gereken bir şeydi. Şu an Türkiye'de ister sanayi olsun ister tarım, her alanın önemi var ve her alanda çalışma yapılması gerekiyor. Bu, Türkiye gibi geride kalmış ülkelerin bir gerçeği.



Bunu forumdaki arkadaşlara söylemek gerekli. Bu işlerde çalışacak hiçbir mühendis bu mantıkta olmaz.



Bu konuda kimse farklı bir fikirde değil. Ancak ne tarım sanayinin ne de sanayi tarımın önüne konulacak durumda değil. Buradaki çoğu kişinin yaptığının aksine, tarım noktasında derinlemesine bir bilgim olmadığından konuşmam uygun olmayacaktır. Lakin endüstri çerçevesinden baktığımızda karşımıza bu tablo çıkıyor.

Tarlada üreteceğin buğday, uçağının kanadının altına takacağın bomba kadar önemli. Ya da tam tersi. Çünkü yine endüstriyel açıdan bakacak olursam tarım alanında da teknolojinin ve otomasyonun önemi artıyor. Bu noktada da iş yine sizin sanayi açıdan gelişmişliğinize geliyor. Yoksa günün sonunda makine/traktör ithal edip tarım yapıyoruz. Bu olmamalı bizim gibi bir ülke için.

Dediğim gibi tarım noktasında bu dediklerim kendi öznel yorumlarım. Bilgili bir kişinin konuyu ele alışını seve seve dinlerim.



Bu AR-GE'nin olmazsa olmazlarından birisi ve girişimciliğin bir noktada temeli. Hiçbir proje başarısız olması için yapılmaz. @Yararsız Üye ve benim bunu derken kast ettiğimiz, eğer proje başarısız olursa bile, elde edinilen deneyimin ve AR-GE birikiminin başka projelere aktarılabileceği. Dünya'daki hiçbir şirket ve devlet başarısız olmadan hatta deli parlar gömmeden gelişemedi. Ne yazık ki bazı şeylerin daha ucuz ya da ekonomik yolları yok.

Benim alanım gömülü sistemler ve savunma sanayi. Ben bu alanda yapılabilecekleri, gençlere nasıl destek çıkılabileceğini ve üniversitelerin nasıl AR-GE'ye elverişli ortamlar haline gelebileceğini her konuda söylüyorum. Eğer başka konularda da bilgili ve bu türden değerlendirmeler yapabilecek kullanıcılar varsa aramızda, değerlendirmelerini görmekten mutluluk duyarız.



Günün sonunda her girişimin realitesi budur.
Sıfırdan sistem derken,var olan tarım sistemimizde o kadar yapılacak düzeltmeler varken ve insanlarımız 1 ekmeğe bile bu kadar muhtaçken.Bu alanlar nedense ön planda değil arka planda kalıyor.Bazı kişiler mühendis aklıyla bazıları politikacı aklıyla düşüncesiyle konuşabilir ve bu işleri bizden elbette iyi bilebilirler.Fakat ülkenin geneline baktığımızda ileriye yönelik değil anında aksiyona geçirilebilecek bir sürü atılım var iken ve bu atılımlar doğrudan bilhassa vatandaşı etkileyebilecek aksiyonlar.Bu işin dini boyutuna bile girmiyorum "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" örneğin.Realite dediğiniz bu hocam çıkın sokağın köşesini dönün gerçek orada.
 
Çıksa da ona göre yorumlasak keşke. Ülkenin alım gücüne göre bir model çıkarsa neden başarısız olsun ki? Eğer tam tersi bir durum olacaksa da neden üretiliyor zaten orası ayrı bir şey.

Firma kurulduğunda dolar 5 seviyesindeymiş şu an hesaplarsak fiyatını 1 milyon civarı kabul edersek. Bu yapılan arge çalışmaları ve emekler elbette heba olmayacak deneyim olarak bize geri dönecekmiş bunu konuşuyoruz.
 
Çıksa da ona göre yorumlasak keşke. Ülkenin alım gücüne göre bir model çıkarsa neden başarısız olsun ki? Eğer tam tersi bir durum olacaksa da neden üretiliyor zaten orası ayrı bir şey.
Renault Zoe gibi bir şey yapmaya kalksalar neyse. Klasik çılgın proje görgüsüzlüğünden Tesla'ya özeniyorlar işte.
 
Hocam ben petrolhead bir insanım, pek bana göre değil bunlar. Ancak elektrik tek seçenek ise de güvenlik açısından kendini ispatlamış bir markanın yan ürünü olan Polestar 'ı tercih ederdim. Daha önceki yerli otomobil girişimlerimizin nasıl sonuçlandığı malum, TOGG içinde benzer bir senaryo ile karşılaşmayacağımızın bir garantisi bence yok. Adımların şeffaflık ile atıldığını düşünmüyorum, sürekli farklı söylemler birbirinden alakasız hamleler görüyoruz. Gamak gibi yerli elektrikli motor üreticileri, Ertex gibi iç dizayn firmaları varken biz TOGG 'un hiç bir aşamasında bu tarz firmaları görmüyoruz. Vestel gibi bir sorunluluğu ile meşhur bir markanın yer almaması gerekirdi mesela. İşin enleri markalar yerine şahsi olarak sempatiniz olan markalar ile başladığınız projeden uzun vadede bir hayır gelmez.
 

Dosya Ekleri

  • 1143749_770x443.jpg
    1143749_770x443.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Hocam ben petrolhead bir insanım, pek bana göre değil bunlar. Ancak elektrik tek seçenek ise de güvenlik açısından kendini ispatlamış bir markanın yan ürünü olan Polestar 'ı tercih ederdim. Daha önceki yerli otomobil girişimlerimizin nasıl sonuçlandığı malum, TOGG içinde benzer bir senaryo ile karşılaşmayacağımızın bir garantisi bence yok. Adımların şeffaflık ile atıldığını düşünmüyorum, sürekli farklı söylemler birbirinden alakasız hamleler görüyoruz.
Görüşünüzde haklısınız. Ancak bu sefer 5-6 kişinin geliştirdiği, sadece AHaber'in haberini yaptığı veya düşük bütçeli bir araba yok. Büyük şirketler işin içerisinde ve başarılı bir marka olucak gibi duruyor.
 

Geri
Yukarı