TOGG'un bagajında ne var?

Merhabalar geçen haftalarda canlı yayın esnasında 2023'te satışa çıkacak C segmenti TOGG aracı tanıtılırken videodaki garip olay muhabirin başına geliyor. Sizlere sorum acaba bagajda görevlileri bu kadar kızdıracak ne olabilir?

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ülke fark etmeksizin fuarda ki bir arabayı izinsiz kurcalayamazsin. Bunu yaparsan arabayi montelerler adama. Gayet doğal bir durum. Araba bagajında bir şey olsa fuara çıkarmaz. O fuarlarda şasesine kadar inceliyor adamalar.
 
Araba yaparsın insanlara gösterirsin. Bagaj açtı diye birine kızınca görevli yaptığın şeylerin önemi kalmaz. Şaşırtıcı.
 
Araba yaparsın insanlara gösterirsin. Bagaj açtı diye birine kızınca görevli yaptığın şeylerin önemi kalmaz. Şaşırtıcı.

Bir Mercedes veya bir Audi marka arabanın bagajini bırak kapısını açtırmazlar. Bu araçlar prototip çok değerli. Her önüne gelen kurcalarsa anasını ağlatırlar. Gorevliye rica etse zaten açar. Bizim gazeticilerin işgüzar tavrı bu.
 
İlgi yaratmak mı adamlar yaptı takdir etmek lazım. Yüz yıl sonra seri üretime gecme kapasitesinde ki ikinci araba markamız.
Seri üretime geçmesi durumunda rakiplerine kıyasla çok geride kalacak. Yani yaptıklarının bir anlamı olmayacak. Neden, diyecek arkadaşlar için bundan sonraki kısım.

1. Kaç adet kendine ait servisi olacak?
2. Hangi çipleri kullanacak?
3. Batarya krizi de denilen batarya sorunları ve patlamaları yaşanacak mı?
4. Bir bir sektör devleri birleşmek zorunda kalırken TOGG nasıl tek başına ortaya çıkıp direnecek?
5. Bu aracın maliyetlerine yeni birkaç fabrika ve sektördeki krizler de etkide bulunacak. Dolayısı ile arabaların değerlerinden pahallıya satılması söz konusu olduğunda TOGG bu talebi yaratabilecek mi?
6. Bu marka hakkında iddia edilen halkın arabası olması iddiasının çok ütopik bir iddia olarak kalması, fabrika inşaatı vs ile ilgili tarihlerinin en az birkaç kez aksatılması, logonun beğenilmemesi ve ilgi çekmemesi gibi birçok olay şirkete yatırımcıların yapabileceği yatırım miktarını düşürüyor. Dolayısı ile bu olaya realist yaklaşmak gerek. TOGG kendi ana parası dışında yatırım alabilecek mi?

Elimizdeki bir imaj mı yoksa bir ürün mü? TOGG kendisi için yaratılan imaj altında kalan bir araba markası. Yani imaj o kadar beklentiyi yükseltti ki araba araba değil de Pegasus falan olacak gibi bir beklenti oluşmasından kaynaklı olarak ne kadar iyi olursa olsun beklenti altı kalacak. Dolayısı ile üzgünüm ancak TOGG'u bu kadar göze sokarak TOGG için iyilik yapmadılar. Şu an bu araba satış olarak belli birkaç ülke dışında çok talep edilmeyecek bir arabaya benziyor çünkü bu araba lüks bir araba. Yani alım gücü yüksek ülkelerin de genelde lüks sevgisi olmayan ülkeler olduğu göz önüne alınırsa üzgünüm ama çok ufak bir zümreye hitap edecek ve kendini yenileyip orta segmente inmedikçe de talepleri ortalama aynı kalacak. Kısaca takdir etmem için öncelikle bu işin en azından ilk kısmını başarı ile becermeleri yani bir yıllık araba üretimlerinin tamamını satmaları gerek.
 
Bir şey olduğundan değil. Büyük ihtimal araca dokunulmaması için gösterilen bir tepki de bu kadarına gerek var mı? Bilemedim. Görevli büyük ihtimal sabahtan beridir uğraştığı ve belki de sorunlarla karşılaştığı için gergin olup patlamış gibi duruyor.

Boştan yere büyüyen bir konu yani. Suç burada araca izinsiz dokunan ve aşırı tepki gösteren görevlide. İnsan gibi uyarıp kapatabilmek varken sanki han kapısı kapatırmış gibi adamın yüzüne çarparak kapatması doğru değil. Muhabirin de izinsiz bagajı açması doğru değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı