Tokat’ta 10 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi

Polislere bir şey diyemeyeceğim fakat Eskişehir'de durum benzer. Hafta sonları ekmek alabilmek için sağlanan sürede millet elinde poşetlerle parklarda oturuyor. Esnaf desen en işlek caddelerde normalmiş gibi sigara içebiliyor. İşlek caddelerde insanlar maskeyi ya çene altında tutuyor yada hiç takmıyor. Hala hayretler içerisindeyim bu vakalar nasıl 6.500lü sayılara düştü.
Vakaların doğruluğundan emin değilim ama saat 6 gibi 20 yaş altı en az 100 kişi sayabilirim dışarıda. Polisin önünden geçseler bile bir şey yapılmıyor burada.
 
Vakaların doğruluğundan emin değilim ama saat 6 gibi 20 yaş altı en az 100 kişi sayabilirim dışarıda. Polisin önünden geçseler bile bir şey yapılmıyor burada.
Haklısınız. Birde kalabalık şekilde dolaşıyorlar. Polis gelse vergi almaya gerek kalmaz o derece.
 
Niksarlıyım, 2 kişi var burada ama ben böyle olduğunu sanmıyorum. Niksarda eminim normalden fazla vaka var, neye dayanarak bunları söylüyorsun diyebilirsiniz hemen açıklayayım. İlk olarak burada yasak yok, haftasonları herkes yürüyüşünü yapıyor maske takmıyor ve yakındaki bakkaldan ihtiyacını alıyor. Hafta içi daha kötü, 13.00 ile 16.00 arası 20 yaş altı sokağa çıkamaz ve market gibi yerlere giriş sağlayamaz. Bu sadece kağıt üstünde böyle. En çok sinirimi bozan durum bu, benim yaşım 14 (2hafta sonra 15 olacağım) yaşıtlarım saçma sapan hikayeler atıyor atmalarına kızmıyorum ama yasakları delmelerine sinir oluyorum. 2aydır sadece bir alt sokağa inebildim ama kimse yasak dinlemiyor. Böyle devam ederse niksarda her 5 kişiden biri korona olacak gibi geliyor. Açık açık söylüyorum benim gittiğim liseden korona vakası çıkacak ve okul karantinaya alınacak, eğer böyle bir şey olursa ki olma olasılığı çok yüksek. Karantina boyu sizlerle bu forumda olacağım.
 

Geri
Yukarı