Tomahawk Max stabil OC yapma

Dostum RAM'lere OC yapmakla XMP modunu açmak arasında ne gibi farklar var?
Yaptığın OC miktarına bağlı ciddi performans artışı görebiliyorsun. Örneğin benim RAM 3200 MHz CL16 idi, 3600 CL16 yapamamıştım. Şimdi ise 3000 MHz CL15 kullanıyorum. İşlemci işini halledersem RAM voltajıyla oynamadan sadece 3200 CL15 alabiliyor muyum diye bakacağım.

Bir fark yok. XMP işi hızlandırıyor sadece. Voltajı genelde 1.35'e çekiyor ve SPD çiplerinden aldığı bilgileri uyguluyor.

HMM ben sistemde XMP'yi açtığım zaman CPU fanın RPM'i artıyor bana da sistem zorlanıyor gibi geliyor genelde kapalı tutuyorum.

Benim RAM'ler 3000 MHz şunları 3600 yapma şansım var mı sence?

@Jang Geum'un Danji Yemeği Yükte istediğim değerleri aşıyor. Normal kullanımda da kararsız bir deneyeyim.
@Shimada Sensei Tamamdır hocam bir saniye bakayım. Çıkan menüyü hatırlıyorum ama Mode 1-Mode 2-Mode 3 diye 8'e kadar gidiyordu, bir grafik falan görememiştim yine bakayım tabii şimdi.
HMM ben sistemde XMP'yi açtığım zaman CPU fanın RPM'i artıyor bana da sistem zorlanıyor gibi geliyor genelde kapalı tutuyorum.

Benim RAM'ler 3000 MHz şunları 3600 yapma şansım var mı sence?
Silikona bağlı hocam. Thaiphoon Burner programından bir bakmanız lazım silikona, ona göre yardımcı olunur yine hocam konu açarız olmazsa size.

@Shimada Sensei hocam ben Paramore. Başkasının hesaptan atıyorum. Telefonla görüntü almak için buna geçtim.

Dosya Ekleri

• 15943768733244700107335602678226.jpg
    916,3 KB · Görüntüleme: 41
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…