Toplanan Sisteme Windows 10 Satın Almak Gerekiyor mu?

Ruveliusz

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 20 gün içerisinde bir sistem toplayacağım. Hayatım boyunca hep dizüstü kullandım ve hepsi işletim sistemi ile beraber geldi. Yeni bir kasa toplarken OEM Windows Home 10 64 Bit Türkçe şöyle bir şey satın almak gerekiyor mu? Recep Baltaş'ın hazırladığı Windows 10 kurulumu makalesindeki gibi indirebilir miyiz? Onu kurmak içinde bu 500 TL olan şeyden almamız gerekiyor mu? Son sorum ise dizüstüm de kullandığım işletim sistemini yeni alacağım toplama kasaya aktarabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
500 TL vermene de korsana bel beğlamana da gerek yok. Hepsiburada ve n11 gibi sitelerde "Windows 10 OEM" diye arama yaparsan çok uygun fiyata (40-50 TL) lisans anahtarı satın alıp ISO kalıbı oluşturduktan sonra kurulumu yaparken bu lisans anahtarını kullanıp etkinleştirebilirsin. Kutulu sürümle arasında önemli hiçbir fark yok ve tamamen orijinal, bu şekilde yapman daha doğru olur.

500 TL vermene de korsana bel beğlamana da gerek yok. Hepsiburada ve n11 gibi sitelerde "Windows 10 OEM" diye arama yaparsan çok uygun fiyata (40-50 TL) lisans anahtarı satın alıp ISO kalıbı oluşturduktan sonra kurulumu yaparken bu lisans anahtarını kullanıp etkinleştirebilirsin. Kutulu sürümle arasında önemli hiçbir fark yok ve tamamen orijinal, bu şekilde yapman daha doğru olur.
Bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim o zaman bu şekilde satın almam en doğrusu olacaktır. Peki kurulumunu Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum burada belirtildiği gibi mi yapacağız ?

Aynen o şekilde yapılacak, yalnız aldığın lisans anahtarı ile hazırladığın işletim sistemi sürümü örtüşmeli. Demek istediğim "Home lisans-Home ISO" veya "Pro lisans-Pro ISO" gibi. Home sürümü indirip Pro lisans satın alırsan -veya tersini yaparsan- sıkıntı yaşarsın.
Windows 10'un yeni ISO imajları sayesinde böyle bir karışıklık olacağını sanmam. Windows 10 1703 ISO kalıbında hem Home hem de Pro sürümü var. Kurulum esnasında ürün anahtarını girince zaten lisansa uygun sürüm kurulacaktır.

Ben bedavaya Windows 10 Pro yaptım.Ürün Kimliğini başka bir bilgisayarda denedim.Ürün kimliği başarılı bir şekilde doğrulandı dedi.Yani kısacası orijinal Windows 10 Pro için ne 500TL verdim ne de 50TL.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı