Arkadaşlar olay çok uzun olaya giremeyeceğim. Sınıfça bir hocaya olan şikayeti belirtmek için dilekçe yazdık ve tüm sınıf buna imza attı. Bunu ilgili müdür yardımcısına verdiğimizde "bir dilekçeye birden fazla imza atmak disiplin suçudur" dedi ve imzalayan herkesi disiplin kuruluna sevk etti. Zaten sınıfın çoğu da imzaladı. Burada alacağım en yüksek ceza ne olabilir sizce? Hiçbir sicil kaydım yok ve bu zaman kadar disiplin ile alakalı hiçbir suçum olmadı.
Anayasa Mahkemesi, memurların toplu müracaat veya şikâyette bulunmalarının disiplin cezası yaptırımına bağlanmasının Anayasa'ya aykırı olduğuna karar verdi.
Talep dilekçeleri şahsidir. Yani yaptığınız yanlış. Disiplin yönetmeliğinde böyle bir şey var mı bilmiyorum ancak, aklınıza gelen her işi tutmamayı öğrenmeniz için güzel bir ders olmuş.
CİMER'e yaz Lise'ye gidiyorsan zaten İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönlendirecekler, onlar da soruşturma açıp denetime gelecekler. Rahatsızlığınızı onlara söylesenize müdür tabiki sizi postalar
Anayasa Mahkemesi, memurların toplu müracaat veya şikâyette bulunmalarının disiplin cezası yaptırımına bağlanmasının Anayasa'ya aykırı olduğuna karar verdi.
Talep dilekçeleri şahsidir. Yani yaptığınız yanlış. Disiplin yönetmeliğinde böyle bir şey var mı bilmiyorum ancak, aklınıza gelen her işi tutmamayı öğrenmeniz için güzel bir ders olmuş.