Toplu taşımada Arapların bağırarak konuşması

Rocky Balboa

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizin de dikkatinizi çekiyordur özellikle İstanbul'da olanların. Metroda mesela kendi vatandaşlarımız sessiz sakin otururken veya kendi arasında sessiz sessiz konuşurken bu Araplar öyle bağırarak konuşuyor ki kitap okurken aşırı rahatsız oluyorum, kitap okumasam da rahatsız oluyorum. Artık dayanılmaz bir boyuta ulaştı. Ben bunlardan birini bir gün sinirime dayanamayıp dövsem herhangi hukuki bir ceza alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sen Türkosun. Sesini çıkarma. O adama ücretsiz sağlık hizmeti verilir, seni de gss borcun var diye poliklinik kapısından geri çevirirler. O adama BM'den yardım edilir, üstüne belediyeden gıda ve kira yardımı alıp bu yardımlarla iPhone'uyla bağıra bağıra Kordon'da bağıra bağıra canlı yayın yapar. Senin de maddi gücün düştüğünde sokakta berdüş olursun. Sokakta kağıt toplarsın.

Şimdi o adama dokunursan bin tane mülteci avukatı ve derneği seni oyar. Sabah gazetesi gelip mağduriyet haberi yapar. Ondan sesini çıkarmasan iyi olur.
Sen Türkosun. Sesini çıkarma. O adama ücretsiz sağlık hizmeti verilir, seni de gss borcun var diye poliklinik kapısından geri çevirirler. O adama BM'den yardım edilir, üstüne belediyeden gıda ve kira yardımı alıp bu yardımlarla iPhone'uyla bağıra bağıra Kordon'da bağıra bağıra canlı yayın yapar. Senin de maddi gücün düştüğünde sokakta berdüş olursun. Sokakta kağıt toplarsın.

Şimdi o adama dokunursan bin tane mülteci avukatı ve derneği seni oyar. Sabah gazetesi gelip mağduriyet haberi yapar. Ondan sesini çıkarmasan iyi olur.

Çözüm
Kadıköy'de çalışırken öğle molasında iş arkadaşımı yemeğe Bağdat Caddesi üzerinde lüks sayılabilecek bir yere götürdüm. Yan masada "arap" bir aile vardı. Adam ayağından ayakkabısını çıkarıp karşısındaki boş sandalyeye uzattı ve öyle yemek yemeye başladı. Gözünüzün önüne getirin, bir bayan arkadaşınızla yemek yiyorsunuz ve yan masadaki Recep İvedik vari hareketler yapıyor. Bunlar bağıra bağıra da konuşur, barbar gibi yemek de yerler, konsolosluk içerisinde cinayet de işler.

Kadıköy'de çalışırken öğle molasında iş arkadaşımı yemeğe Bağdat Caddesi üzerinde lüks sayılabilecek bir yere götürdüm. Yan masada "arap" bir aile vardı. Adam ayağından ayakkabısını çıkarıp karşısındaki boş sandalyeye uzattı ve öyle yemek yemeye başladı. Gözünüzün önüne getirin, bir bayan arkadaşınızla yemek yiyorsunuz ve yan masadaki Recep İvedik vari hareketler yapıyor. Bunlar bağıra bağıra da konuşur, barbar gibi yemek de yerler, konsolosluk içerisinde cinayet de işler.
Birde çorbayı kafaya dikip içiyorlar. Pilav ve kesilmiş döner vari şeyleri de elleriyle yiyorlar. Milleti eleştirmeyelim diyoruz da bu nedir abi?

Birde çorbayı kafaya dikip içiyorlar. Pilav ve kesilmiş döner vari şeyleri de elleriyle yiyorlar. Milleti eleştirmeyelim diyoruz da bu nedir abi?

Benim çalıştığım yerde turistik bir restoran var. Çinliler gelir, yemeklerini yemeden önce bir sağına soluna bakar "millet bunları nasıl yiyorsa biz de öyle yiyelim" diye. Bir gün Suriyelileri görüp bizi böyle sanacaklar diye korkuyorum.

Benim çalıştığım yerde turistik bir restoran var. Çinliler gelir, yemeklerini yemeden önce bir sağına soluna bakar "millet bunları nasıl yiyorsa biz de öyle yiyelim" diye. Bir gün Suriyelileri görüp bizi böyle sanacaklar diye korkuyorum.
Hiç güleceğim yoktu :D Çinliler zekidir sanmazlar (umarım :) :/ )

Arkadaşlar sizin de dikkatinizi çekiyordur özellikle İstanbul'da olanların. Metroda mesela kendi vatandaşlarımız sessiz sakin otururken veya kendi arasında sessiz sessiz konuşurken bu Araplar öyle bağırarak konuşuyor ki kitap okurken aşırı rahatsız oluyorum, kitap okumasam da rahatsız oluyorum. Artık dayanılmaz bir boyuta ulaştı. Ben bunlardan birini bir gün sinirime dayanamayıp dövsem herhangi hukuki bir ceza alır mıyım?

Arap dedikleriniz Suriyeli mi? Hatay'da oturuyorum varya her yerdeler. Okul açılmadan önce okulumun nerede olduğunu sormak için yolda birine baktım. Adam direk "Ben Suri" dedi. Türk'ten çok Suriyeli var etrafımda şu an.

Burada konu açacağına neden uyarmadın onları :)

Bkz. Bordo Klavyeli
Emin ol bordo klavyeli değilim, amatör boksörüm o konuda hiç sıkıntı yok sen takma o aklını böyle şeylere ;) Bir fikrin varsa ver fakat yoksa fikrin olmasın zikrin demişler. Mesele dövmek değil, dövmek istesem şuan giderim marmaray'da onlarca bulur birini hastanelik ederim fakat bunlar konuşmak ile düzelecek insanlar değil,uyarıncada aynı şeye devam ediyorlar. Ben bu konuyu eğer bir gün sinirime yenik düşüp bunlardan birini pestil edersem sonucu ne olur onu sormak için açtım!

Emin ol bordo klavyeli değilim, amatör boksörüm o konuda hiç sıkıntı yok sen takma o aklını böyle şeylere ;) Bir fikrin varsa ver fakat yoksa fikrin olmasın zikrin demişler. Mesele dövmek değil, dövmek istesem şuan giderim marmaray'da onlarca bulur birini hastanelik ederim fakat bunlar konuşmak ile düzelecek insanlar değil,uyarıncada aynı şeye devam ediyorlar. Ben bu konuyu eğer bir gün sinirime yenik düşüp bunlardan birini pestil edersem sonucu ne olur onu sormak için açtım!

Abi kasların ateş ediyor. Kıskandım.

Emin ol, bunları polise şikayet etsen ilgilenmiyor. Polisin işi bağıran insansı mâhlukatları uyarmak mı? Hiç sanmıyorum.

Bunları sakin bir yerde evire çevire döveceksin. Bunlar Türkçe'de bilmezler büyük ihtimalle. Konuşarak halledemiyorsan ne yapacağını sen daha iyi bilirsin :)

Emniyet gerçekten zıvanadan çıkmaya başladı. Yakalanan torbacılar elindeki maddeler el konulup karakolun/adliyenin arka kapısından salınıyor, akşam gelince bunların abilerine polis kendi elleriyle gidip maddeleri veriyor. Bunun ticareti bile dönüyor. Polise bir çorba parası.

Orduya büyük iş düşüyor. Umarım Kenan Evren gibi bir vatansever bu olaylar daha büyümeden el koyar ama iktidar buna izin vermez. Onların yönettikleri iş nasıl olsa :/

Sana bir olay daha anlatacağım. Evimizin önünde park var. Ve parkta gençler toplanıyor. Konuşuyor. Bu arada park ağaçlık. Yeşil Park. Ateş yakması yasak. Gelen gençler, ellerinde lastik, şırıngalarla. Ben zaten o elindekileri gördüm. Daha ateş yakmadan olacakları anladım. Polise haber verdim. Polis hızlı bu konuda helâl olsun onlara ama üstünde kırmızı/mavi çakar yaka yaka geliyor. Adamlar kör değil elbet. Işığı gören kaçıyor. Işık olmasa bile resmî araç belli oluyor.

Hatta sana şunu söyleyeyim. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil araçların plakasını bilen sınıf arkadaşlarım var. Ara sıra geçiyordu bizim Lisenin önünden. Arkadaşım önden gelen aracın sivil olduğunu söyledi. İddiaya girdik. Ama adam geldi ve kimlik sordu :) Biliniyor. 1 ay sonra tekrar gideceğim memlekete. Bakalım işler değişmiş mi.

Hele hele batıda böyle. Doğuda neler olduğunu anlatsam inanmazsın. Doğuda, Diyarbakır'lı arkadaşımın anlattığına göre resmi kıyafetli bir polis, maddeye el koyuyor. Ama polisi dövüp maddeyi alıp kaçıyorlar! Bu ne demek? Gözümle görmediğim için kesin bir şey diyemem ama böyle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı