Toplu taşımada yer veriyor musunuz?

Ayakta durmakta zorluk çekecek kişilere yani engelli, yaşlı ve hamilelere yer veririm, onun dışında bazı kadınlar yer veriyim diye bana dik dik bakar ama vermem, zaten onlara yer verilmemeli de bence.

Hayır, vermem. Hem zaten kendim bitmişim, ölüyorum yorgunluktan.

Hamileyse ya da çok halsiz-bitkin ise yer veririm.

Aşırı küfür var ama adam sanki sinirsiz gibi, sanki öylesine küfür ediyor gibi.

Okul ve iş gidiş/çıkış saatlerini bile bile toplu taşımaya binen yaşlılara çok haklı bir şekilde yer vermiyorum. Biz çalışmaya gidiyoruz, Kordon'da tramvay keyfi sürmek için bedava kartlarından yararlanıyorlar ve acayip deli oluyorum. Keyfine evinden son durak yapan var denizi seyretmek için, keyif için biniyor isen düşünceli olup saatleri göz önünde bulundur bari. Birde gözüne dik dik bakan versiyonları mevcut. Tek istisnai durum var; kişiye baktığınızda az çok anlaşılıyor zaten, bu hamile olur veya yaşlı biri olur, cidden oturmaya muhtaç biri ise veriyorum elbet. Metro'da çantasını sırtında taşıyor diye laf yiyen gençler oluyor, kitap dolusu o kadar ağır çantayı kendi çantaları gibi elde taşımalık sanıyorlar herhalde.

Şimdi yer vermesem olay çıkıyor. Karışmak istemiyorum kavgalara.

Bazı kişiler kadın-erkek eşitliğinden bahsetmiş... Tabii ki durum böyle ama o zaman öncelik kadınların değil. (yaşlı engelli vs. Dışında.) eğer durum burssa eşitlik yoktur.

Okulda ders boş son 2 saat eve gideceğim yazılı haftası ders çalışmam gerek, bindim otobüse epey boş yer var. Sonra biraz biraz doldu otobüs. Bir kadın bindi tam dolmadan önce (koltuklar dolu, ayakta giden yok.) sonra kadının bir arkadaşı aynı otobüse falan bindiler içerde çıt sesi yok bunlar bağıra bağıra konuşmaya başladılar. Kimse sus demiyor ancak belli herkes kulaklığını falan takıyorlar kafalarını çeviriyiolar vs. Vs. Otobüs iyice doldu bunlar kalktılar standart halk otobüsünün içinde tur atıyorlar resmen. Tabii kalktıkları gibi yerlerini kaptırdılar. En son ilk başta binen kadın geldi sırtımda 200KG çanta ile kalk yer ver ben "bağyanım" dedi... Otobüstekiler GG, herkes dönmüş bana bakıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Evim de son duraktan 2 önceki durağın 300 metre ilerisi. Neyse bir şey olmaz kalkayım herkes bana bakıyordu rezil oldum olacağım kadar dedim ve kalktım... kadın Maximum 30-35 yaşındadır. Oturdu ve bana pis pis bakıyor. Sinirlendim döndüm dedim ki bir probleminiz mi var ne öküz gibi bakıyorsunuz dedim. (%70 haksızım kabalık ettim ama çıldırıyorum bu arada.) Kadın bana bak çocuk diye ayağa kalktı ve bir şeyler saçmaladı orada. Arkadan bi dayı hem çocuğun yerini alıyorsun bide utanmadan bağırıyorsun terbiyesiz kadın dedi. Kadın şok! Ben nasıl eğlenmeye başladım birden anlatamam. Sonra "ay yemedik yerini dedi indi otobüsten... çantanın belimi ağrıttığıyla kaldım. Dayı belki bunu okumaz ama kral adamdı çok teşekkürler dayı...

Bu yüzden otobüste her kadına yer vermiyorum sadece hamile ve yaşlı kadınlara yer veriyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…