Toplum İçine Karışamama Sorunu

Yemekle, mutfakla uğraşmayı çok seviyorum. 18 oluyorum Eylül'de Mutfak Sanatları Akademisine girip, oradan aldığım sertifika ile yurt dışına gitmeyi planlıyorum. Sizce nasıl bir fikir?
Bu meslek dışarıdan bakıldığında, çok kolay, çok eğlenceli ve çok...vb görünüyor olsa da içeriye girdiğinde, ne kadar zor olduğunu gördüğünde gerçekten çok şaşıracaksın. MSA'yı hiç tavsiye etmem, bu sektörde bir yere varabilmek için çalışkan olmak kadar çevre ve torpil gerekiyor, yani sertifika falan hikaye. Profesyonel pastacı olarak bunları yazıyorum. Mengen'li olmasan bile, Mengen'li çevreye sahip olmak ve Menden'de okumak seni 2 adım öne taşır. Merakın varsa istediğin kadar sor. Fikir çok güzel ama toz pembe hayal kurma, yurt dışında bile "profesyonel" iş bulabilmek içinde bu kriterlerin olağan üstü faydası var.

Bu meslek dışarıdan bakıldığında, çok kolay, çok eğlenceli ve çok...vb görünüyor olsa da içeriye girdiğinde, ne kadar zor olduğunu gördüğünde gerçekten çok şaşıracaksın. MSA'yı hiç tavsiye etmem, bu sektörde bir yere varabilmek için çalışkan olmak kadar çevre ve torpil gerekiyor, yani sertifika falan hikaye. Profesyonel pastacı olarak bunları yazıyorum. Mengen'li olmasan bile, Mengen'li çevreye sahip olmak ve Menden'de okumak seni 2 adım öne taşır. Merakın varsa istediğin kadar sor. Fikir çok güzel ama toz pembe hayal kurma, yurt dışında bile "profesyonel" iş bulabilmek içinde bu kriterlerin olağan üstü faydası var.

Peki nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Yaşınız benden büyük bir fikir verebilir misiniz?

Psikiyatriste görünecek maddi durumun var mı?

İster Japonya'da "profesyonel" iş ara, ister Dubai'de ara, her türlü yol "Mengen" alakalı ne varsa oradan geçiyor.

Bu meslek biraz hatta çok askerliğe benziyor, yani çırak<kalfa<usta olayı yok, bir sürü rütbe var. En tepeye ulaşabilmek için çok ama çok çalışmak gerekiyor, tabiri caizse ilk 3-4 sene at gibi koşturacaksın, bir tarafından kan alacaklar. :D

Psikiyatriste görünecek maddi durumun var mı?

İster Japonya'da "profesyonel" iş ara, ister Dubai'de ara, her türlü yol "Mengen" alakalı ne varsa oradan geçiyor.

Annem götürmekten söz etmişti fakat Psikiyatristlik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi özellikle bizim ülkemizde torpil durumu çok fazla. Dün gece bir ajansa başvurdum "ücretsiz" modellik türevi, oyunculuk vesaire. Çevremdeki insanlardan övgü aldığım için kısacası mevzu para değil benim için bir çıkış yolu.

Ben modellik falan bilmem, "aşçı" olmak istiyorsan eğer, sosyallik mi dibine kadar, para mı köküne kadar alırsın. Fakat o kan akacak, Çırağan Sarayı'ndaki aşçı başı anasının karnında öğrenmiyor bu mesleği. Evde kek çırpmaya yada esnaf lokantasında kavurma yapmamaya benzemiyor, mesela bildiğimiz cacığı bilmediğimiz şekilde servis edeceksin. Cacık patlağını örnek veriyim, cacık sıvıdır, bu cacık top şeklinde servis edilir, ağzına aldığında tekrar sıvı hale gelir "anında" olan bir şeydir. Bunları anlatıyorum ki başlayıp kaçıp gitme diye, göze alacaksan başla ve bırakma yararına olur.

Önerileriniz için teşekkür ederim, bu yaşta umutsuzluğa kapılmak istemiyorum. Yurt dışında dil öğrenmek, aşçılık veyahut dediğim ajans işi. 3 seçenek var bakalım hangisini yapacağım.

Hala aynı durumdayım. Muhtemelen psikolog yolu göründü.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı