Toplum İçine Karışamama Sorunu

Kendine hedefler koymalısın bence. Bu hedefler için çalışmalısın. Ne iş yapmak istediğine karar ver. Ne işi sevdiğini sen bilirsin. Bu iş üzerine git. İşini öğrenmeye çalış. Kendini eğitmeye çalış. İnsanlar ile iletişime geç. Konuşmaya çalış. Bu gibi durumlar olabilir. Ama sonsuza kadar devam etmemeli.

İşe gir, zaten işe giriyorum diyeceksin ama daha önce ne işler yaptın bilmiyorum. İnsanlarla konuşabileceğin bir işe gir. Komilik, garsonluk gibi bu işler sipariş al, sipariş götür derken insan içine ortamına girip rahatlatabilir. Bira sabretmen gerekecek ama insanlarla kolay kolay konuşan biri değildim. Hayla da çok rahat konuşamam ama kasmıyorum işe girdikten sonra normal tanıdıkmış gibi. :)

Öncelikle açıktan okul okuduğumu belirtmek istiyorum. Bunun dışında başka hiçbir şey yapmıyorum ne sosyal etkinlik ne bir iş ne bir güç. 1.5 senedir böyleyim artık bıktım bu halimden. İstanbul'da oturuyorum ve gerçekten insan içine çıkınca kendimi boğuluyor gibi hissediyorum. İşe giriyorum mesela 1-2 gün sonra bırakıyorum işi. Ne yapabilirim sizce arkadaşlar ? Gerçekten bu yaşımda bitmiş durumda hissediyorum kendimi.
Kendine yapacak bir şeyler bul ama bunlar boş şeyler olmasın. Namaz kıl, camiye git, Kuran kursuna yazıl, sosyalleş. Kendine bir hedef koy ve bunu başarana kadar elinden geleni yap. "Sonra yaparım", "yarın yaparım" değil, şimdi yap, bir an önce başla. Sorumluluk al ve bu sorumluluğu yerine getir. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalış, mesela dil kursuna gidip yabancı dilini geliştir. İşe yarayacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı