Topraklama olan evde akım korumalı prize ihtiyaç var mıdır?

Olur. Benim duvar prizimde Tunçmatik'in ikili akım korumalı prizi var. Ona bağlı Viko akım korumalı 8'li priz var. O 8'li prize kasa, monitör, Xbox, vantilatör filan bağlı. Yani benim evimde yangın çıkmıyorsa size bir şey olmaz.😄

Siz ne olur ne olmaz yine de prizleri zincirleme bağlamayın.

Yeni bir bilgisayar aldım, 14 seneden sonra ilk bilgisayarım ve biraz maliyetli oldu benim için bu sistem için akım korumalı prize ihtiyaç var mıdır?
Evimde topraklama var, ekstra masrafa girip alayım mı, ihtiyaç yoksa normal priz ile kullanacağım.

İkisi farklı şeyler. Ama can ve mal güvenliğiniz için gerekli.

Yeni bir bilgisayar aldım, 14 seneden sonra ilk bilgisayarım ve biraz maliyetli oldu benim için bu sistem için akım korumalı prize ihtiyaç var mıdır?
Evimde topraklama var, ekstra masrafa girip alayım mı, ihtiyaç yoksa normal priz ile kullanacağım.
Akım korumalı priz alacaksanız schneider alın.

Akım korumalı diye satılan prizler bilgisayarı korumaz. Bütçenize göre, tansiyem Online UPS yada en azından Lineİnteractive UPS kullanmalısınız.

Evet akım korumalı priz toprak hattı ve kaçak akım rölesi de evde bulunuyorsa yıldırım/aşırı voltaj riskine karşı evdeki değerli tüm elektroniklerden önce bir cihaza bir adet akım korumalı priz olacak şekliyle mutlaka kullanılmalıdır. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı