Torrent Mantığı - Ortak ve Eş Nedir?

Eğer portlarınız açık değilse, yaptığınız değişikliklerin bir faydası/farkı olmaz. uTorrent zaten port durumunu yeşil, sarı veya kırmızı ışık ile gösteriyor. Bir port açın ve o portu seçin. Bu fark edebilir. Ama demişsiniz ki ilk başlarda 1.8 Mbit'i gördüm. Bu bağlamda portlarda bir sorun yok. Tek yapmanız gereken her şeyi oluruna bırakmak...

Sınırı kaldırın bence..
 
Sınırı kaldırdım.. Sağ alt köşede zaten Yeşil Tik işareti var ve AĞ TAMAM yazıyor... Hep internette diyorlar Upload hızı çok yüksekse Download hızını engeller diye... Bu doğrumu? Yani ben hiçbir zaman upload hızım 600-700 kb iken DL hızım 1mb/s geçmedi de :) Hep 300kb a sınırlıyordum DL hızı 1.5 - 2.0 mb/s arası gidip geliyordu..
Kısaca Upload hızı Download hızını etkiler mi?
 
Upload hızın download etkiler ama upload hızın çok yüksek olursa. Ortalama 200kb ile upload, download hızına etki etmez diye düşünüyorum.

Utorrent kullanıyorum 800kb ile indiriyorum.Gönderme hızımı sıfırlayınca yine 800kb ile indiriyorum. Burak alkan'ın dediği gibi ''Upload hızını sınırlarsan download hızın da düşer'' doğru olabilir çünkü rast gelmedim. Ben indirdiğim dosyaları silmeyip gönderdiğim içinde etki etmiyor olabilir.

Demek istediğim ben upload hızımı sınırlarsam download hızım düşmez. Ama sen upload hızını sınırlarsan download hızın düşebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı