Çözüldü Torrent uzun süredir gönderiliyor, ne zaman biter?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

beratcfc38

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2018
Mesajlar
358
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| R5 5500 | MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G | MSİ B450M-A PRO MAX | 16 GB RAM |
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar torrenti ilk defa kullandığım için bilmiyorum ve dün indirmeye başladığım indi ve sonra kontrol ediliyor yazdı, bitti ve saatlerdir gönderiliyor yazıyor. Ne zaman biter zamanı falan yok mu bunun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz dosyayı indirdiğinizde Seed yapmaya başlarsınız başka kullanıcıların sizin gibi indirme yapabilmesi için indirdiğiniz dosyayı upload edersiniz ve diğer kullanıcılar indirmelerini yapar.

Hitrun ise indirdiğiniz dosyayı başka kullanıcılara yardım etmeden direk durdurmanız demektir. Yani başka kullanıcılara yardım etmeyi reddetmeniz demektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama yanlış hatırlamıyosam durdur dememiştim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
konuyu hortlatmak gibi oluyor ama denk geldim ve söylemeden geçemeyeceğim. birkaç cahil insan bilmeden yorum yapmış, "durdur" de durur falan.

olay şudur, torrent o dosyayı bilgisayarında bulunduran kişilerden parça parça çeker ve sizin bilgisayarınıza indirir, torrent mantığı budur. eğer siz o dosyayı indirdikten sonra upload yapmazsanız sizden sonra indirecek kişilerle paylaşmamış olursunuz ve bu etik bir davranış değildir zira siz de dosyayı indirirken zaten indirmiş olanlar upload ettiği için indirebildiniz. herkes sizin gibi dosyayı upload etmeyi keserse o torrent ölür. bazı torrent sitelerinde bunun sınırı vardır, upload etmezseniz banlanırsınız. torrent paylaşmaktır, paylaşmak güzeldir. upload ederken eğer bant genişliğiniz yetersiz kalıyor ve internetiniz kasıyorsa torrent programının ayarlarından miktarı siz belirleyebilirsiniz. atıyorum saniyede 300kb çekiyor da internetiniz kasıyorsa bunu 100kb ile sınırlayın.

"ne zaman biter?" sorusunun cevabına gelirsek, bitmez. dosya bilgisayarınızda kaldığı müddetçe onu indiren diğer kişilerle sonsuza dek paylaşırsınız.
 
Arkadaşlar torrenti ilk defa kullandığım için bilmiyorum ve dün indirmeye başladığım indi ve sonra kontrol ediliyor yazdı, bitti ve saatlerdir gönderiliyor yazıyor. Ne zaman biter zamanı falan yok mu bunun?
Üstüne sağ tıklayıp dosya konumunu aç de tamam. Gönderiliyor demek "Ben bittim abi" ile eş değer.
 
Torrent bildiğin gibi değil:) Bir dosyayı sen indiriyorsan, diğer indirenlerede yardımcı olman amaçlı senden veri yollanır. İndirmen bittikten sonra listeden silebilirsin bir problem olmaz.

Doom Eternal indiriyorum oyun indikten sonra Codex'i silsem sıkıntı olur mu? Oyun 40.00 GB indiriyor Codex'i 38.8.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı