Çözüldü Torrent yavaş indiriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kartex

Hectopat
Katılım
21 Ekim 2019
Mesajlar
416
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Altyapim 1000MBPS yani 1gbit destekliyor ve kullanıyorum.
Steam da vs bu hizlarin karşılığını alıyorum fakat işler uTorrent de böyle olmuyor.
Max 8mb/s gördüm.
Niye böyle? Çözümü var mıdır?
10 dakikadan daha kısa bir sürede indirebileceğim dosyayı 1-2 saatte indirmek canımı sıkıyor.
Not: Dosya 50GB.
 
Çözüm
Tuhaf olan bir şey yok. Torrent'in ne olduğunu bilmiyorsunuz. Torrent bir P2P, yani peer-to-peer teknolojisidir. Peer-to-peer de eşler arası anlamına gelir. Steam gibi servislerde dosyalar doğrudan sunucudan inerken Torrent'te dosyalar, aynı dosyaya sahip olan başkalarının bilgisayarından, yani eşlerden iner. Dosyaya sahip olan kişilerin upload hızları Torrent'in hızını belirler. Torrent'in tamamına sahip olup paylaşan kişilere de seeder, yani tohumlayan denir. Dosyaya henüz sahip olmayan, sadece indiren kullanıcılara ise leecher, yani sülük denir.

Özetle: Torrent indirme hızı, indirdiğiniz dosyaya sahip olan kullanıcıların sayısı ve bu kullanıcıların upload hızınza bağlıdır.
Tuhaf olan bir şey yok. Torrent'in ne olduğunu bilmiyorsunuz. Torrent bir P2P, yani peer-to-peer teknolojisidir. Peer-to-peer de eşler arası anlamına gelir. Steam gibi servislerde dosyalar doğrudan sunucudan inerken Torrent'te dosyalar, aynı dosyaya sahip olan başkalarının bilgisayarından, yani eşlerden iner. Dosyaya sahip olna kişilerin upload hızları Torrent'in hızını belirler. Torrent'in tamamına sahip olup paylaşan kişilere de seeder, yani tohumlayan denir. Dosyaya henüz sahip olmayan, sadece indiren kullanıcılara ise leecher, yani sülük denir.

Özetle: Torrent indirme hızı, indirdiğiniz dosyaya sahip olan kullanıcıların sayısı ve bu kullanıcıların upload hızınza bağlıdır.
Recep abiye ek olarak bazı Torrent sitelerinde (örnek: 1337x) İzleyiciler için de bir bölüm var. Oradaki izleyicileri, Torrent istemcinde İzleyiciler kısmından bir satır atıp her izleyici sonuna bir satırlık boşluk bırakarak yapıştırıp İzleyicileri güncelle demeyi veya durdurup yeniden indirmeyi başlatmayı dene. Seeder sayısını arttırabilirsin böylece.
 

Geri
Yukarı