Toshiba C855-26W mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Metehancx

Femtopat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba herkese iyi forumlar,
Toshiba C855-26W laptopa sahibim bilgisayarıma BGA ile ekran kartı değişimi yapıldı yaklaşık 6 ay önce. Konuyu uzatmadan direkt soruna geçeyim:
Laptop normal seyirde kucağımda fanı kapatmayacak şekilde oyun oynuyordum birden ilk önce ekran tamamen siyah oldu ve ardından kendini resetledi daha sonrasında ise genel olarak bilgisayar açıldıktan belirsiz süre sonra (2dk-5DK-30SN-8sn gibi) kendini resetliyor, batarya takılı olmayıp fişte olduğu zaman direkt kapatıyor tekrardan açmıyor, resetlemede herhangi bir ekran fark etmiyor BIOS ekranında bile aynı süreler içerisinde resetliyor, akabinde kendini resetlediği zaman 'bazen mavi ekran hatası veriyor verdiği 2 mavi ekran hatası var ama bunu sürekli değil arada resetlendiği zaman yapıyor.

-KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
- IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

En son oluşturulan minidump dosyasını paylaşıyorum, bilgisayarın fanı gördüğüm kadarıyla normal çalışıyor ayriyeten fan temizliği ve termal macun değişimi yaptım sorun yine aynı şekilde devam ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olay Görüntüleyicisi Raporu paylaşır mısınız? Dosyanızdan bir şey çıkaramadım.
 
Olay görüntüleyicisi raporu paylaşır mısınız? Dosyanızdan bir şey çıkaramadım.

Buyurun, bilgisayarı az önce açarken yine KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası verdi tekrardan bir dump dosyası oluşturdu, olay günlüğü kayıtlarını ve yeni dump dosyasını paylaşıyorum.
Bir de çok garip bir durum ile karşılaştım, bilgisayarı öyle kendi haline bıraktığım zaman ya da normal rutin işleri yaptığım zaman (chrome netflix vb.) dediğim şekilde kendini illa resetliyor ama Aida64 programında CPU-GPU-RAM-HDD hepsini aynı anda stres testi başlattığım zaman test 2 saat bile sürse bilgisayar kesinlikle kapanmıyor (2 saat bekledim açıkçası maksimum işlemci 80°c gördü ekran kartı 57°c SSD 40°c) işlemcim i5-3230m.
@@KojiroHyuga04 hocam sanırım gözden kaçırdınız ama
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı