Toshiba P50B-116 Prizdeyken Performans Kaybı

Makaleler
1
Yer
Gelibolu
Daha fazla  
Toshiba P50-B-116 model bir sistem kullanıyorum. Zaten bu sistemim artık Technopat'ta ısınma sorunuyla ünlü oldu :D

Sistemimde tuhaf olan bir şey var.

Diyelim ki GTA 5 oynuyorum. Bilgisayarı prizde oynadığım zaman Medium ayarlarda sesler cızırdıyor ve 15 FPS'i bulduğuma şükrediyorum. Ancak bilgisayarı prizden çıkardığım zaman yaklaşık olarak 20-25 FPS alıyorum (belki de daha fazla) ve seslerde herhangi bir cızırdama olmuyor.

Ayrıca GTA 5'i prizden çıkarıp oynadığım zaman fanlar iyi çalışırken prizde oynadığım zaman fanlar yavaşlıyor.

Oyunu yüksek performans modunda oynuyorum.

Aynı sorunu GTA San Andreas'te de yaşamam çok komik (!) bir durum. Bilgisyarı prizden çektiğim zaman yine oyun kasmıyor. Ancak bu oyunda cızırdama sorunu yok.

Bu sorunun nedeni ne? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

--- KONU GÜNCELLEMESİ ---

Oyunu yüksek performans modunda oynamıyorum. Bilgisayarı yüksek performans modunda kullanıyorum. Yöneticiler bunu düzeltirse sevinirim.

Oyundayken MSI Aterburner OSD ile sıcaklık değerlerinizi ve donanım kullanım bilgilerini paylaşın. i7 4710HQ soğutulması güç bir işlemcidir. Muhtemelen yüksek sıcaklıkta frekansını düşürdüğü için bu sorunu yaşıyorsunuz.

Şu anda Internet Cafe'deyim. Sıcaklık değerlerini daha sonra paylaşırım.

Evet, işlemci frekansını düşürdüğünden kasıyor, o doğru ama GTA 5'i pil gücünde oynadığımda kasma sorunu yaşamıyorum. Bu durum gerçekten çok tuhaf.

Donanım kullanım bilgilerini de Afterburner'dan alacağım, doğru mu?

Hayır tuhaf falan değil. Pilinizin amper çıkış gücü şarj aleti kadar olmadığınız için donanımlarınız tam yük altına giremiyor. Bu rehbere uyarak video yada ekran görüntüsü atacaksınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı