Toshiba Satellite A300-243 Laptop Açılırken Reset Sıkıntısı

Katılım
26 Ağustos 2013
Mesajlar
25.147
Makaleler
105
Çözümler
1.115
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- Intel Core i7 14700KF İşlemci
- Gainward GeForce RTX 4070 Ti Phoenix GS
- ASUS PRIME Z690-A DDR5 Anakart
- XPG 32GB (2x16GB) Lancer DDR5 6200MHz CL30 (OC) RGB RAM
- Phanteks Eclipse P600S Siyah-Beyaz Kasa
- Corsair iCUE H115i Elite Capellix RGB Sıvı Soğutma
- Samsung 980 Pro 500 GB M.2 NVMe SSD
- Samsung 980 Pro 1 TB M.2 NVMe SSD
- MSI G274QPF-QD 170 Hz 2K
- Acer Nitro VG271Pbmiipx 27" 144 Hz
- Samsung Odyssey G3 LS27AG320NUXUF 27" 165 Hz
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat Haber Editörü
Bu hafta elime başlıkta belirttiğim laptop geçti. Laptop çalışır durumda iken bir sonraki gün açılmaya çalışıldığında Windows ekranı geldikten sonra sürekli kapanıp tekrar açılmaya başlamış. İlk yaptığım iş bios'u sıfırlamak oldu, sonuç alamadım. Hdd ile alakalı olabileceğini düşündüm hdd söküp Usb ile boot etmeye çalıştığımda yine aynı sorun var. Ram'leri çıkarıp tekrar taktım, değişen bişey yok. Isınma sorunu olabilir diye düşündüm ama buz gibi. Düşünceleriniz nelerdir ne yapmalıyım ?
 
HDD çıkartıp usb ile linux boot ederkende aynı sorun var. Virüs değil sorun büyük ihtimalle.

- - - Güncellendi - - -

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Videoda görünen sorun multiboot yapılmış ve İşletim sistemi dosyalarında sorun var. diskleri silip Tekrar format atın. Recep beyin dediğini yapıp ek olarak hd tune ile errorscan testi yapıp healt bölümü ile sonuç ve resimlerini paylaşın.
 
Videoda görünen sorun multiboot yapılmış ve İşletim sistemi dosyalarında sorun var. diskleri silip Tekrar format atın. Recep beyin dediğini yapıp ek olarak hd tune ile errorscan testi yapıp healt bölümü ile sonuç ve resimlerini paylaşın.

Multiboot yok. Bilgisayar sürekli reset attığından onarım modu ve windows'a devam etme seçeneği onlar.

Ram testine başladım sonucları tekrar bildiricem. Sıfır hdd taktım sonuc aynı.
 
Yeni hdd ile denedim. Windows kurulumunda da aynı sorun var. Hdd ile alakası yok yani. Ram testini yapıyorum şuan, bittiğinde sonuçları paylaşacağım. Yorumlarınız için teşekkürler...
 
Aynı Model bendede var ve aynı problemi yaşıyorum. Birçok şey denedim. Laptop Güvenli mod da kapanmıyor. CMD ekranında Format c: yazarak deneme yaptım. Disk Kullanımda hatası aldım. Win 7 yüklü laptopda CD ile başlatıp XP kurmayı denedim. Format için ön yükleme bitip Disk biçimlendirme sayfasına geldiği anda mavi ekran hatası veriyor. fanlarda sıkıntı yok. Dediğim gibi Laptop Güvenli modda kapanmıyor. Bende çözemedim eşim laptopı tamire götürmüş sıradan bir yere anakart demişler ama güvenmedim çünkü Anakartda problem olsa heralde Güvenli modda da restart atardı.
 
Konuyu hortlatıyorum lakin belki başkalarının da sorununu çözer. Bu sorun bir anakart sorunu. Anakart üzerinde cpu ya enerji yollayan nec tokin denen ünitenin arızalanması sonucu oluyor. ilk başlarda sadece ufak ufak kendini hissettiriyor sonra komple açılmamasını sağlıyor. Bende bu sorunu yaşadım. nec tokin değişiyor bu arada bilginiz olsun. Sağlam bir bilgisayar tamircisi çip değiştirerek sorunu çözer.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı