Toshiba Satellite L500-1UU (PSLS9E) İşlemci Değişimi

Karşılaştırma yaptım hocam.

i7 620M için PGA988 var.

Hocam 10W TDP fark eder mi?

Dosya Ekleri

• karşılaştırmaca.jpeg
    karşılaştırmaca.jpeg
    92,2 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Çok para harcamaya değmez.

i5-3230M, i7-640M'den bile daha iyi. Yanında gelen USB 3.0, 1600Mhz DDR3 desteği daha yüksek kapasite sistem belleği kullanabilme olasılığı ve yaş faktörü de düşünülünce harcanacak para kilit nokta.

Çok paradan kastım: Makinayı satıp upgrade parasını ekleyince 3230Mli veya daha iyi bir makina alınabiliyor ya da almaya yaklaşılıyorsa harcanan paraya çok derim.

Sahibinden.com'da 640M 300'den başlıyor, gülüp geçiriyorum.

540M ile %20-25 işlemci hızın artar ama 330M'den 3230Mli bir makinaya geçişte bu artış %65-70 civarı olur yani 330M den sonra uzay çağına çıkmış gibi hissedersin. Diğer avantajların da bir kısmını yukarıda yazdım.

100 liralık 540M'deki artış cezbedici gibi görünse de 540Mli ve SSDli makina da kullanmış olduğumdan biliyorum, alacağın performans eeeeeh işte ayarında olur ki 3230M süper bir işlemci zaten değil.
O makinaya takacağın SSD de SATA 2.0 hızında çalışır büyük bir ihtimalle.

Son düzenleme:
540M ile %20-25 işlemci hızın artar ama 330M'den 3230Mli bir makinaya geçişte bu artış %65-70 civarı olur yani 330M den sonra uzay çağına çıkmış gibi hissedersin. Diğer avantajların da bir kısmını yukarıda yazdım.

100 liralık 540M'deki artış cezbedici gibi görünse de 540Mli ve SSDli makina da kullanmış olduğumdan biliyorum, alacağın performans eeeeeh işte ayarında olur ki 3230M süper bir işlemci zaten değil.
O makinaya takacağın SSD de SATA 2.0 hızında çalışır büyük bir ihtimalle.

Hocam 3230Mli bir laptop ne kadar bulabilirim? Eğer bulursam 2. el mi olur, sıfıra bulamaz mıyım?

Önerebileceğiniz bir laptop var mı?

Gerekirse BIOS modlamasını ben yapabilirim, belki de alacağın işlemcinin mikrokodları bilgisayarının BIOS'unda hazır olarak vardır bu durumda gerekmez. Siz alacağınız işlemciye ya da bilgisayara karar verdikten sonra bilgilendirin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı