Toshiba Satellite P50C-11V Oyunlarda Kasma Sorunu

TBoost'u kapatman işlemcine zarar vermez ama kapatmana gerek yok çünkü daha önce de dediğim gibi işlemci ısınmaya başlayınca frekans temel çalışma frekansına doğru geriler, ısınma devam ederse frekans daha da düşer. Sonunda hız düşürerek ısıyı dağıtamazsa bilgisayarın kapanır kendini korumak için.

İşlemci çalışma yüzdesini düşürerek aldığın performans, ısınma sonucu yavaşlamış işlemcinin performansından daha iyi de olabilir.

TBoost'u kapatman işlemcine zarar vermez ama kapatmana gerek yok çünkü daha önce de dediğim gibi işlemci ısınmaya başlayınca frekans temel çalışma frekansına doğru geriler, ısınma devam ederse frekans daha da düşer. Sonunda hız düşürerek ısıyı dağıtamazsa bilgisayarın kapanır kendini korumak için.

İşlemci çalışma yüzdesini düşürerek aldığın performans, ısınma sonucu yavaşlamış işlemcinin performansından daha iyi de olabilir.
işlemci çalışma yüzdesini düşürerek yani 100 den 95 e çekerek fazla bi performans düşüşü olmadı gibi oyunlarda. Peki bu işlemciyi zorlarmi yada pc ye zarar falan.çünkü 95 de rahat oynaniyor gibi.

Tboostu kapatarak ısınsa bile 2-3 saat kasmadan oynanılabildim bu arada denemedim ama belki daha fazlada oynanılabilir galiba.

arkadaşlar ben şu sorumun cevabını tam olarak alamadım aslında şimdi ben işlemciyi hızlandırmayarak yani pc nin ısınması engelliyorum ve oyunlarda kasmıyor . şimdi ben hangisini yaparsam bilgisayar için daha sağlıklı olur güç seçeneklerin den dengeli modunda en yüksek işlemciyi 100 den 90 lara falan çekerek mi yoksa turbo bostu kapatarak mı daha iyi olur? çünkü ısınmayı engelleyimde kasma olmasın diye zorlamak da istemiyorum.

Macun değişimi ve toz temizliği yaptınız mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı