Tost makinesi çalıştırınca şalter atıyor

422470

Hectopat
İlk başlarda fark etmedim sonra sadece tost makinesini kullanınca olduğunu anladım. Şalteri kaldırıyorum sorun yok makineden ısı ayarını arttırınca bir daha gidiyor. PC kaç kere kapandı bunun yüzünden. Niye öyle oluyor olabilir?

Bizde de olmuştu dostum bu olay en iyisi iade edin veya garantiye verin biz Garantiye verdik düzelmişti.

Kaç yıldır kullanıyoruz sorun olmuyordu yazdan beri oluyor.
Kablosunda erime vb. bir şey var mı, eğer varsa ondan olma ihtimali yüksek. Ayrıca uzun yıllara kullandıktan sonra içindeki parçalar artık işlevini yitirebiliyor, belki içinde devreler birbirine girmiş olabilir artık.

Tost makineleri toprak hattını da ütüler gibi emniyet amaçlı kullandığından boru tip rezistansın iç arızalarında veya toprak hattıyla 220 volt AC besleme giriş uçlarından (dış kablonun yanıp içten soyulması gibi) temaslarında kaçak akım röleniz atabilir. İçine açılıp bakılmadıkça bu durum kendi kendine düzeltilemez. Uygun bir tamirciye veya yetkili bir tamir servisine verilmesi gerekir. Ayrıca ısı (termostat) ayarıyla veya normal güç çekimiyle değil bu ayarı yaparken makina içinden istenmeyen faz-toprak, nötr-toprak kablo iç temaslarıyla kaçak akım röleniz mutlaka bu şartlarda atıyordur.

Tost makinesinde metal gövdeye elektrik kaçağı yapılıp yapılmadığı ; bir dijital avometreyle prob uçları sesli omaj skalasında iken topraklı fişindeki toprak ucunda bir prob ucu ve fişin diğer 2 iletkeninde (faz ve nötr giriş uçları) 2. prob ucu temasta iken buzzer sesi veya sonsuz omaj değeri görüldüğünde metal gövdeye hiç bir kaçak yapılmadığı anlaşılmış olur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…