Toyota Corolla 1.5 yakıt tüketimi nasıl azaltılır?

brknc49

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. İki ay önce Toyota Corolla 1.5 motorlusunu aldım. Şehir içi ortalama tüketimimi 13lt civarı gösteriyor. Bunu nasıl azaltabilirim? Önceden manuel ve Turbo'lu araç kullanıyordum. Farklı olarak ne yapıp tüketimi düşürebilirim?

1.5 motorları için LPG kitleri var ama ilk çıktığı zaman çok sağlıklı çalışmıyordu LPG dışındada dışarıdan çok fazla bir müdehale yapamayız. Toyota'nın motorları çok yakar.

Muhtemelen siz o arabadaki performansı aradığınız için gaz pedalıma daha çok basıyorsunuz dikkatli kullanırsanız 10-11L arasına düşürürsünüz.

Arkadaşlar merhaba. İki ay önce Toyota Corolla 1.5 motorlusunu aldım. Şehir içi ortalama tüketimimi 13lt civarı gösteriyor. Bunu nasıl azaltabilirim? Önceden manuel ve Turbo'lu araç kullanıyordum. Farklı olarak ne yapıp tüketimi düşürebilirim?
Yakit tuketiminiz fazla trafik isikli bolgede veya trafikli bolgede gidiyorsaniz normal, LPG taktirmak cok fazla km yapmiyorsaniz mantiksiz cunku 1.5 3 silindir motora pahali oluyor. Yani kisaca pek de yakit tuketimini dusurmek icin yontem yok gibi, sert kullaniyorsaniz biraz daha sakin kullanmaya calismaktan baska care yok.

3 silindir atmosferik bir araç normal yakıt değerleri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı