Tozlu kasa nasıl temizlenir?

CasualUser

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2019
Mesajlar
258
Birkaç ay önce hayatımın ilk masaüstü bilgisayarını aldım, dolayısıyla bilmiyorum nasıl temizleneceğini vs.
Tabii ki performansı azaltacak kadar tozlanmadı fakat kasa içindeki bazı parçaların üstü tozlu ve sinirimi bozuyor.
Evde basınçlı hava uygulayacak hiçbir şey yok. Kasa içindeki tozu nasıl temizlerim?
 
Kesinlikle parçalara dokunma kenarlarından tut. Kasa fanlarını söküp vidalardan hafif nemli bezle sil kasa içini de keza öyle silmen iyi olur. Parça fanlarını yumuşak uçlu fırça ile hafif hafif temizle sonra kurutma makinesını soğuk ayara alıp üflet. Çok yapmadıysan termal macun yenileme işlemini bilen birisiyle yap anakarta cpuya zarar verme ihtimali ortadan kalkmış olur.
 
Kesinlikle parçalara dokunma kenarlarından tut. Kasa fanlarını söküp vidalardan hafif nemli bezle sil kasa içini de keza öyle silmen iyi olur. Parça fanlarını yumuşak uçlu fırça ile hafif hafif temizle sonra kurutma makinesını soğuk ayara alıp üflet.

Bence şimdi nemli bir bez olsa bile silmesi uygun olmayacaktır içine kompressör ile hava tutman senin için en iyisi olacaktır.
 
En güzeli basınçlı hava ile temizlemek. Benim elimde de yok şu anda ama hava kompüresörü alacağım illa bir gün. Şu an için küçük bir boya fırçası ile nazikçe tozları süpürerek temizliyorum. DSLR makineler için el pompası var elimde ondan da faydalanıyorum iş görüyor.
 
Daha önce bende o hataya düştüm onun için fön makinesinin soğuk modunda temizliyorum çok da iyi oluyor açıkçası.

Doğrudur ben ikisini birden uyguluyorum yazmıştım zaten. Parçalardan uzak risksiz yerleri bezle alıyorum arada vida vs olan yerlerde katman toz olabiliyor çünkü.
 
Evde hava uygulayan sadece saç kurutma makinesi var, en soğuk modunda çalıştırsam olur mu? Bir de en düşük modunda mı çalıştırayım en yüksek modunda mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı