TP-Link RE200 sinyal yükseltici az hız veriyor

Kunget

Kilopat
Katılım
21 Kasım 2018
Mesajlar
3.949
Makaleler
1
Çözümler
10
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 ay önce TP-Link RE200 aldım son birkaç güne kadar oldukça memnundum hatta birkaç kişiye önerdim. Ne zaman taksitleri bitti, sorun olmaya başladı. Garantisi bitsin kesin bozulur. Neyse derdime gelmek istiyorum. Üzerinde modemden aldığı sinyalin iyi ya da kötü olduğu gösteren bir LED mevcut. Bu LED gündüz yeşil yanıyor, gece ise uyumadan önce bir oyun oynayayım dediğim zaman hemen kırmızı oluyor. Birkaç kere resetledim yeniden kurdum. Benim bilgisayarım modemden iki diş çekerken kurulum esnasından modemden aldığı sinyali tam olarak gösteriyor, uygulaması üzerinden konumu kontrol et dediğimde yerinin çok güzel olduğunu söylüyor. Gel gör ki ne modemin üzerindeki sinyal ışığı ne de aldığım hız öyle demiyor. İlk gün 30-40 Mbps arası hız veren alet şimdi 3 Mbps hız veriyor. Daha önce uzatma kablosunda takılıydı, yerde duruyordu kırmızı olursa biraz sağa sola itekliyordum yeşil oluyordu ve hızında da ciddi iyileşme oluyordu. Monitör aldığım için uzatma kablosunu masanın altına aldım ve sinyal arttırıcıyı duvardaki prize taktım (yerden yaklaşık 30-40 cm yükseldi) yerini değiştirdiğim günden beri gündüz güzel hızlar alıyorum gece ise berbat hızlar alıyorum. Bana böyle bir sorun yaşatmasının sebebi sizce ne olabilir? Direkt prize takıldığından çok fazla takabileceğim bir yerde yok. Ne gibi bir çözüm bulabiliriz sizce?
 
Modem ile mesafesinin iyi ayarlanması gerekir. Yoksa dediğiniz gibi sorunlar olabiliyor.
 
Modem ile mesafesinin iyi ayarlanması gerekir. Yoksa dediğiniz gibi sorunlar olabiliyor.
Modem bir kat aşağıda, tam altında değil biraz çapraz ve ikisi de kapı kenarında sinyali daha iyi alabilmesi için.
TP-Linkin VDSL modemini satın aldım çok pişmanım. :(
İlk günlerde böyle bir sorun olsaydı büyük ihtimal iade ederdim.
 
Dediğiniz gibi başka bir uzatma kablosu alıp deneyin. Duvardaki prizde yer yoksa buraya da 3'lü priz alabilirsiniz. Uzatma kablosu ile yer değiştirip deneyebilirsiniz.
 
Dediğiniz gibi başka bir uzatma kablosu alıp deneyin. Duvardaki prizde yer yoksa buraya da 3'lü priz alabilirsiniz. Uzatma kablosu ile yer değiştirip deneyebilirsiniz.
Duvardaki prizde 3'lü var menzil arttırıcı ona takılı, ayrı olarak bir de uzatma 3'lü var masanın altına gelen ona da monitör ve bilgisayar takılı. Masanın altında da denedim ama orada sinyal bile almadı. Sanırım bir uzatma 3'lü daha alıp odanın ortalarına koymam gerekecek, daha önce oradan çekiyordu. Koridor kısmına keşke bir priz yapsalarmış daha iyi çekerdi.

Yazarken baktım yeşil olmuş, hız 30 Mbps. Saat 9'dan beri bana işkence çektirdi şimdi nasıl olduysa düzeldi. Yarın böyle devam edip akşam yine döner kırmızıya. Ara sıra 50 Mbps bile gördüğüm oluyordu bu hızlara kadar potansiyeli var, ben sabit 30'a razıyım ama bu garip durumlar insanı delirtiyor işte. Ufacık odada tek başıma kullanabileceğim toplam 8, boşta 3 priz var birinde bile efendi gibi çekmiyor insafsız.
 
Anladım. Son çare olarak dediğim gibi denerseniz. Yer değiştirme faydalı olabilir.
 

Geri
Yukarı