TP-Link TL-WN722n USB Wi-Fi adaptör sürücüsü güncellenmiyor

Fatih Alkaç

Zeptopat
Katılım
6 Temmuz 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi bu USB Wi-Fi aygıtının sürücüsünü bir şekilde Windows klasöründeki dosyaları dahil olmak üzere silmemden dolayı kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyayım. Forumda bu cihaz hakkında açılan tüm başlıklardaki yolları tek tek denedim fakat çözüme ulaşamadım. Cihazı önceki kullanımlarımda bilgisayara bağladığımda aygıt yöneticisinde kendi ismi ile yani "TP-Link kablosuz USB bağdaştırıcısı" olarak gözükmekteydi. Fakat şu an bağladığımda hem ışığı yanmıyor, hem de görselde belirttiğim isimle ve yanında bir ünlem işaretiyle birlikte gözüküyor. Sürücüyü güncelle dediğimde ise diğer görselde belirttiğim "bu ınf dosyasındaki bir hizmet bölümü geçersiz" hatası ile karşılaşmaktayım. Cihazın kendi resmi sitesindeki tüm driverlarını teker teker indirip kurdum fakat işe yaramadı. Bu arada cihaz başka bilgisayarlarda sorunsuz çalışmakta cihazın donanım kimliğini de paylaşıyorum. Çözüme ulaşmak için denemediğim yol neredeyse kalmadı, yardımcı olursanız çok sevineceğim.
 

Dosya Ekleri

  • AYGIT YÖNETİCİ.png
    AYGIT YÖNETİCİ.png
    48,4 KB · Görüntüleme: 14
  • DONANIM KİMLİKLERİ.png
    DONANIM KİMLİKLERİ.png
    11,9 KB · Görüntüleme: 14
  • INF GEÇERSİZ.png
    INF GEÇERSİZ.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 12
Anladım. Aygıt yöneticisinde üstüne sağ tıklayıp kaldırmayı deneyebilirsin. Kaldırdıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve aşağıdaki sürücüyü kur. Sürücüyü kurarken dosyaları bir klasöre atıp öyle çalıştır.
En üsttekini indir.

Sürücüyü kurduktan sonra da bilgisayarını yeniden başlat.
 
Son düzenleme:
Dediklerinizi uyguladım fakat sonuç değişmedi. Cihaz diğer aygıtlar kısmına düşüyor ve üzerindeki soru işareti gitmiyor. Güncelleştir dediğimde ise ilk mesajda belirttiğim INF dosyası hizmet bölümü geçersiz hatasını veriyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2022-07-07 000745.png
    Ekran görüntüsü 2022-07-07 000745.png
    31,4 KB · Görüntüleme: 17

Yeni konular

Geri
Yukarı