TP Link VN020-F3 internet bağlantısı kesiliyor

Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
ISS nin verdiği modemi kullanıyorum. Kullandığım paket 75 MBPS lik paket.
Günde 1 defa internet kesiliyor modemi yeniden başlatmadan düzelmiyor.

Screenshot_20220309-152301.jpg

IMG_20220309_152150.jpg

İnternet yokken modem de DSL ve internet ışıkları yanıyor.

Screenshot_20220309-152315.jpg

Arayüze girdiğimde bu şekilde DNS hatası veriyor ancak DNS girsemde aynı girmesemde aynı. ( Google DNS kullanıyorum)

Screenshot_20220309-152339.jpg

Yeniden başlattığımda PPP bağlantısı başarısız diyor 1-2 dk ya düzeliyor bağlanıyor.

Screenshot_20220309-152528.jpg

Modemin dandikliğinden mı kaynaklanıyor anlamadım.

SNR margin değeriniz çok düşük. İnternet hızınızı 50 Mbps'ye sabitlemeniz gerekir. Ayrıca kablolar eskiyse yenisiyle değiştirmeniz ya da yeni ve ek var ise kontrol etmeniz gerekir.

SNR margin değeriniz çok düşük. İnternet hızınızı 50 Mbps'ye sabitlemeniz gerekir. Ayrıca kablolar eskiyse yenisiyle değiştirmeniz ya da yeni ve ek var ise kontrol etmeniz gerekir.
SNR seviyesi idare eder seviyede.

CRC Hatası çok yüksek. Ankastreden modeme yeni kablo çekin.

Snr değerleri sınırda olduğu için bağlantısı kopmaktadır.
4 SNR ile kopma yaşamayanlar bile var. 6 ile sağlıklı bağlantı da sağlayabildim geçmişte. Ben pek onunla alakası olduğunu sanmıyorum. 15 saatte 3 milyon CRC birikmiş.

Dışarıdan TT nin verdiği siyah altyapı kablosuna, modemin kutusundan çıkan telefon kablosunu bağladım yani tek ek var ve gayet güzel yaptım. 50 ye sabitlersem snr değerim değişecek mi acaba?
Abonelik yeni kablolar yeni 1 aylık.

Dışarıdan TT'nin verdiği siyah altyapı kablosuna, modemin kutusundan çıkan telefon kablosunu bağladım yani tek ek var ve gayet güzel yaptım. 50'ye sabitlersem SNR değerim değişecek mi acaba?
Abonelik yeni kablolar yeni 1 aylık.

SNR değerleriniz artacağından hattınız daha sağlıklı olacaktır. SNR değeri ne kadar yüksek olursa hattınızda kopmalar o derece azalacaktır. SNR değerinin artırmanın yolu hızı düşürmektir.

SNR değerleriniz artacağından hattınız daha sağlıklı olacaktır. SNR değeri ne kadar yüksek olursa hattınızda kopmalar o derece azalacaktır. SNR değerinin artırmanın yolu hızı düşürmektir.
100 Mbps lik paketle başladım kademeli olarak 75 e sonrada 50 ye indim. Hat değerlerim yine aynı. Anlamadım telekomun gönderdiği kabloda mı bir sıkıntı var?

50 Mbps hat değerlerim bu şekilde.

Screenshot_20220315-083317.jpg

Screenshot_20220315-082941.jpg

Son düzenleme:
ISS'nin verdiği modemi kullanıyorum. Kullandığım paket 75 Mbps'lik paket.
Günde 1 defa internet kesiliyor modemi yeniden başlatmadan düzelmiyor.

Eki Görüntüle 1326676

Eki Görüntüle 1326677

İnternet yokken modem de DSL ve internet ışıkları yanıyor.

Eki Görüntüle 1326678
Arayüze girdiğimde bu şekilde DNS hatası veriyor ancak DNS girsemde aynı girmesemde aynı. ( Google DNS kullanıyorum)

Eki Görüntüle 1326679

Yeniden başlattığımda PPP bağlantısı başarısız diyor 1-2 dk ya düzeliyor bağlanıyor.

Eki Görüntüle 1326680

Modemin dandikliğinden mı kaynaklanıyor anlamadım.

Sorunu çözebildiniz mi aynı sorunu şu anda bende yaşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı