TP-Link VX230v Wi-Fi 6 modemde diğer odalarda internet kesiliyor

Arkadaşlar selam, daha önce konu açmıştım ancak uzun zaman geçti üzerinden tekrar hortlatmamak adına yeni konu açmaya karar verdim.

Yaklaşık 1 yıl önce TP-Link VX230v model modem aldım ve kurulumunu yapıp kullanmaya başladım ancak ilk aldığım günden beri şöyle enterasan bir sorun var.

Modemin olduğu oda ve oturduğum oda arasında 1 oda var ve buna rağmen Wi-Fi sinyali Full ancak internette ara ara kopmalar oluyor ve bu kopmalar odanın farklı noktalarında farklı sıklıklarda yaşanıyor.

Denemediğim yöntem kalmadı. 5 GHz açıp kapattım, band steering açıp kapattım, modemi servise gönderdim, yenisini gönderdiler. Sorun yine devam ediyor. Wi-Fi bantlarını TP-Link ve TurkNet önerilen bantlara aldım, şifreleme metodunu WPA3'ten WPA2'ye aldım vs. hiçbiri çözüm olmadı. Bundan önceki 5-6 yıllık Huawei modemimde en ufak problem yoktu, sadece yeni özellikler ve Wi-Fi 6 için bu modele geçtim ancak ilk günden beri pişmanım.

Kulağıma küpe oldu, bir daha asla TP-Link tercih etmem de, ettirmem de.

Başına daha önce böyle bir şey gelen, çözümü bilen ya da önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

Bu yüzden external antenli modeller seçin. Evinizin duvarları benim evimdeki gibi kalınsa 1 oda ötede bile sorun yaşatıyor. 2 antenliden 4 antenli keenetic modele geçtiğimden beri 2 oda ötede bile sorun yaşamıyorum.

Bu yüzden external antenli modeller seçin. Evinizin duvarları benim evimdeki gibi kalınsa 1 oda ötede bile sorun yaşatıyor. 2 antenliden 4 antenli keenetic modele geçtiğimden beri 2 oda ötede bile sorun yaşamıyorum.
Ama hocam bakın iletim full ve bu 5 GHz bandında böyle 2.4 GHz de çok daha stabil ve güçlü sinyal olması gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 46F18628-E9DE-4354-9DFA-341CF75A8036.png
    46F18628-E9DE-4354-9DFA-341CF75A8036.png
    157,1 KB · Görüntüleme: 36
Ama hocam bakın iletim full ve bu 5 GHz bandında böyle 2.4 GHz de çok daha stabil ve güçlü sinyal olması gerekiyor.

Benim de ful cekiyordu eski modemde instagramda bile gezilmiyordu ama. Belki ikimizin problemi farklidir ama yasadigimi aktariyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı