Çözüldü TP-Link Wi-Fi ve Bluetooth adaptörü kurulumu yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KorvynX

Femtopat
Daha fazla  
1 gün önce alınan TP-Link Archer TX10ub nano Wi-Fi ve Bluetooth adaptörü ilk takıp çalıştırdığımda düzgün bir şekilde çalışıyordu fakat sürücüsünü güncellerken bir hata yaparak cihazı Aygıt Yöneticisi'nden sildim sonra geri taktığımda Bluetooth kısmı aygıt yöneticisinde "TP-Link Bluetooth adapter" olarak gözüküyor fakat Wi-Fi kısmı sürücüsü kurulu olmasına rağmen ağ bağdaştırıcıları sekmesinde değil de diğer aygıtlar sekmesinde "802.11AX WLAN adapter" olarak gözüküyor. Sürücüsünü silip tekrar yükledim internette bayağı araştırdım fakat sorunun çözümünü bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-13 113115.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-13 113115.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 31
Çözüm
İlk başta onunla denedim yine aynısı oldu maalesef fakat şimdi bir şey fark ettim cihazın kendi driver klasöründeki dosyaları deneyeceğim aynı şekilde belki sizin attığınız farklıdır.

Şimdi sürücüleri buldu fakat dosyaları bulamadı diye hata verdi.

Bir de klasörün içindeki inf adlı dosyaya sağ tık yapıp yükle deyin. İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın.
1 gün önce alınan TP-Link Archer TX10ub nano Wi-Fi ve Bluetooth adaptörü ilk takıp çalıştırdığımda düzgün bir şekilde çalışıyordu fakat sürücüsünü güncellerken bir hata yaparak cihazı Aygıt Yöneticisi'nden sildim sonra geri taktığımda Bluetooth kısmı aygıt yöneticisinde "TP-Link Bluetooth adapter" olarak gözüküyor fakat Wi-Fi kısmı sürücüsü kurulu olmasına rağmen ağ bağdaştırıcıları sekmesinde değil de diğer aygıtlar sekmesinde "802.11AX WLAN adapter" olarak gözüküyor. Sürücüsünü silip tekrar yükledim internette bayağı araştırdım fakat sorunun çözümünü bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kurup bilgisayarı yeniden başlat.

Sürücüsü kurulu hocam 2 3 kez silip yükledim yeniden başlattım fakat hala aynı.

Ünlem işaretli sürücünün donanım kimliklerini kopyalayıp buraya atın.

Ünlem işaretli sürücünün donanım kimliklerini kopyalayıp buraya atın.

Buradaki gibi arattım fakat sonuç bulamadım. Treexy diye bir driver uygulaması çıkıyor oradan da indiremedim.
USB\VID_3625&PID_010B&MI_02

USB\VID_3625&PID_010B&REV_0000&MI_02
Donanım kimlikleri bunlar.

Buradaki gibi arattım fakat sonuç bulamadım. Treexy diye bir driver uygulaması çıkıyor oradan da indiremedim.
USB\VID_3625&PID_010B&MI_02

USB\VID_3625&PID_010B&REV_0000&MI_02
Donanım kimlikleri bunlar.

Bu şekilde kurun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde kurun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk yöntemle denediğimde olmadı. İkinci yöntemle denediğimde de klasörü seçip tamama tıkladığımda hiçbir şey olmuyor.

İlk yöntemde sürücü bulunamadı dedi, ikinci yöntemde .inf uzantılı dosyayı seçip devam ettiğimde hiçbir şey olmuyor şimdi o doya şeçme penceresindeki sürücülerden TP-Link Wireless USB adapter adında bir sürücü vardı onu seçip denedim sürücü yüklendi fakat kod10 diye aygıt başlatılamadı hatası verdi.

İlk yöntemde sürücü bulunamadı dedi, ikinci yöntemde .inf uzantılı dosyayı seçip devam ettiğimde hiçbir şey olmuyor şimdi o doya şeçme penceresindeki sürücülerden TP-Link Wireless USB adapter adında bir sürücü vardı onu seçip denedim sürücü yüklendi fakat kod10 diye aygıt başlatılamadı hatası verdi.

Aygıt Yöneticisi'nden inf dosyasını seçip ekran görüntüsü paylaşın.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı